Cevap Yaz
16 Ocak 2023, 15:27 - Seher Yazdı

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 109-110-111-112-113. Sayfa Cevapları Tutku Yayınları

6.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 109-110-111-112-113. Sayfa Cevapları Tutku Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Sahabenin Fazileti konusunun bulunduğu 6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 109-110-111-112-113 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 109-110-111-112-113. Sayfa Cevapları Tutku Yayınları

6. Sınıf Tutku Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 109-110-111-112-113. Sayfa Cevapları Sahabenin Fazileti

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 109 Cevapları Tutku Yayınları

1. Sahabe, uhuvvet ve fütüvvet kavramlarının anlamlarını araştırınız.
Cevap: 
Sahabe: Peygamber efendimizi görmüş onunla konuşmuş Müslümanlardır.
Uhuvvet: Kardeşlik samimi olma durumudur.
Fütüvvet: Yiğitlik kahramanlık anlamına gelir.

2. Sahabelerin İslam ümmeti içindeki yeri ve önemi hakkında bir araştırma yapınız.
Cevap: Sahabeler, peygamber efendimizi görmüş olduğu için ona yoldaş oldukları için ilk Müslüman oldukları için çok kıymetli ve değerlilerdir.

3. Peygamberimizin (s.a.v.), sahabilerin üstünlüğünü ifade eden bir hadis-i şerifini bulup defterinize yazınız.
Cevap: 

“İnsanların en hayırlıları benim asrımda yaşayanlardır.Sonra bunları takip edenlerdir, sonra da bunları takip edenlerdir.”

4. Musab b. Umeyr’in (r.a.) hayatı ve kişiliği hakkında bir araştırma yapınız.
Cevap: Kureyş’in ileri gelen zengin ailelerinden birisinden olan Mus’ab b. Umeyr, orta boylu, güzel yüzlü ve nazik bir insandır. Ayrıca zeki birisi olarak bilinirdi. Aklı-selim olan Umeyr, annesi tarafından iyi şartlar altında yetiştirilmişti. Zenginliğinden ötürü Mekkeliler on agıpta ile bakardı. Peygamberimiz ona “Mekke’de Mus’ab’dan daha zarif, daha narin, daha güzel bir kimse yoktur” derdi. Ayrıca Musab’ın saçları kıvrım kıvrımdı.

5. Dâru’l-Erkam ve Erkam b. Ebi’l-Erkam (r.a.) hakkında bir araştırma yapınız.
Cevap: Daru’l Ekram islamiyet tarihi için kritik bir öneme sahiptir. Burada müslüman olan kişiler arasında Hz. Ömer’de bulunmaktaydı. Ekram b. Ebi’l Ekram Beni Mahzum kabilesinden Mekke’nin nüfuzlu ve zenginlerindendir. Künyesi Ebu Abdullah’tır.

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 110 Cevapları Tutku Yayınları

Peygamberimizin (s.a.v.) zamanında yaşayan müminler ne gibi zorluklar yaşamış olabilir? Bu konudaki düşüncelerinizi açıklayınız.
Cevap: Peygamberimizin (s.a.v.) zamanında yaşayan müminler zulüm görmüşlerdir. Aileleri tarafından dışlanmışlardır ve bir çok mümin şehit olmuştur.

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 112 Cevapları Tutku Yayınları

“Muhammed, Allah’ın resulüdür. Onunla beraber olanlar inkârcılara karşı çetin, birbirlerine karşı da merhametlidirler. Onların, rükû ve secde hâlinde, Allah’tan lütuf ve hoşnutluk istediklerini görürsün. Onların secde eseri olan alametleri yüzlerindedir. İşte bu, onların Tevrat’ta ve İncil’de anlatılan durumlarıdır: Onlar filizini çıkarmış, onu kuvvetlendirmiş, kalınlaşmış, gövdesi üzerine dikilmiş, ziraatçıların hoşuna giden bir ekin gibidirler. Allah, kendileri sebebiyle inkârcıları öfkelendirmek için onları böyle sağlam ve dirençli kılar. Allah, içlerinden iman edip salih amel işleyenlere bir bağışlama ve büyük bir mükâfat vadetmiştir.” Fetih suresi, 29. ayet.

Yukarıdaki ayet-i kerimede, sahabilerin hangi özellikleri ön plana çıkarılmaktadır? Arkadaşlarınızla belirleyip aşağıya yazınız.
Cevap: Sahabiler, inkarcılara karşı çetin birbirlerine merhametlidirler. Birbirleriyle bir dayanışma yardımlaşma içerisindeler. İnkarcılara karşı güçlü ve kuvvetlidir.

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 113 Cevapları Tutku Yayınları

Sahabileri, İslam ümmeti içinde ayrıcalıklı kılan başlıca özellikleri nelerdir? Aşağıdaki şemaya, örnekten de yararlanarak yazınız.
Cevap: 

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 113 Cevapları Tutku Yayınları

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.