6.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 98-100-103-104-105-106. Sayfa Cevapları Tutku Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Peygamberimizin Yeme İçme Adabı konusunun bulunduğu 6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 98-100-103-104-105-106 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.
Siz de Peygamber Efendimizin (s.a.v.) günlük hayatta yaptığı dualardan birini araştırınız ve aşağıya yazınız.
Cevap:
- “ Bizi öldürdükten sonra dirilten (uyuduktan sonra uyandıran) Allah(c.c.)’a hamdolsun.(kıyamette) O’nun huzurunda toplanılacaktır.”(Buhari: 11/96) Sabah uyandığında yaptığı dua
- Allah(c.c.)ım! Senin yardımınla akşama girdik, senin yardımınla sabaha kavuştuk, senin yardımınla diriliyor ve senin kudretinle ölüyoruz ve dönüş yalnız sanadır.” (İbn Mace, Dua: 14 akşam yaptığı dua
Günlük hayatta yaptığınız bir duayı aşağıya yazınız.
Cevap: Allah’ım sen işimi kolaylaştır zorlaştırma hayır ile tamamla.
“Haram lokma” ve “haram yemek” ne demektir? Bu konudaki düşüncelerinizi açıklayınız.
Cevap: “Haram lokma” ve “haram yemek” bize ait olmayan malı ve parayı tüketmektir. Başkasının alın terine emeklerine göz koymaktır.
“Kibre düşmeden ve israfa kaçmadan (dilediğiniz gibi) yiyin, sadaka verin (harcayın) ve giyinin.” Nesâî, es-Sünen, Zekât, 66.
Yukarıdaki hadisi yorumlayıp bu hadisten günlük hayatımıza yönelik ilkeler çıkarınız.
Cevap: İsraf etmeden kibirlenmeden harcama yapmalıyız. Yoksullara yardım etmeliyiz.
Beslenme konusunda Peygamber Efendimizi (s.a.v.) örnek almak için neler yapmalıyız? Yukarıdaki şemaya örnekler yazınız.
Cevap:
Dua etmeye neden önem vermeliyiz? Bu konudaki düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Dua bizim rabbime sığınmamızdır ondan istememizdir. Dinimizde de sürekli dua edin diyor.
Yukarıdaki hadisi yorumlayınız. Hadis-i şeriften, günlük hayatımıza yönelik ilke ve değerler çıkarınız. Hadis-i şerifle ilgili yorumlarınızı, hadis-i şeriften çıkardığınız ilke ve değerleri aşağıya yazınız ve bunları arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Dinimizin esası temizliktir. Temiz olmalıyız. Temiz giyinmeliyiz. Helal lokma yemeliyiz.
Siz dualarınızda Allah’tan (c.c.) neler istiyorsunuz? Aşağıdaki şemaya yazınız.
Cevap:
Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Haram lokma ve haram yemek bize ait olmayan bir şekilde kazanılan bir parayla yapılan şeylerdir. Hakkımız olmadan kazanılan şeyleri yemek dinimizce haramdır.
Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.