Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
3 Haziran 2019, 15:16
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1362

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 100-101-102-103-104. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 6. Sınıf MEB Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 100-101-102-103-104. sayfa cevapları Ölçme – Değerlendirme

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı MEB Yayınları Sayfa 100 Ders Kitabı Cevapları

Ölçme – Değerlendirme

A. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere doğru sözcüğü yazınız.

1. Aşırı tutum ve davranışlardan sakınmak ve ölçülü olmaya …..itidal….. denir.
2. Peygamberimizin arkadaşı Ebu Bekir’i (r.a) “Korkma, Allah bizimle beraberdir.” (Tevbe suresi, 40. ayet.) diye teselli ettiği yer …..sevr….. mağarasıdır.
3. Yemeğe başlamadan önce …..bismillahirrahmanirrahim….. demeliyiz.

B. Aşağıda numaralar ile verilen ifadeleri, harf ile verilen ifadelerle eşleştiriniz.

4. Bir kişinin elinden gelen sorumluluğu yerine getirip tüm işlerinde Allah’a (c.c) güvenmesi (F)
5. Bizi yaratan Rabbimizle iletişim kurmak, ona isteklerimizi iletmek (G)
6. Güç ve tehlikeli bir işe girişirken kişinin kendisinde bulduğu güven, yüreklilik ve yiğitlik (B)
7. Peygamberimizin diş temizliğinde kullandığı alet (D)

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı MEB Yayınları Sayfa 101 Ders Kitabı Cevapları

C. Aşağıda açık uçlu soruların cevabını ilgili alana yazınız.

8. Peygamberimizin sabırlı tutumu ile ilgili bir örnek veriniz.
Cevap: Peygamberimiz Mekke’de zulüm görmesine rağmen İslamiyeti yaymaya devam etmiştir.

9. Peygamberimizin cesareti, İslam’ın yayılmasında nasıl etkili olmuştur?
Cevap: Peygamberimiz ölüm tehlikesine rağmen cesaretinden ödün vermemiş ve Mekkeli müşrikleri karşısına almıştır.

10. Peygamberimizin hastalar için tavsiye ettiği duayı yazınız.
Cevap: Peygamberimizin tavsiye ettiği dua şudur: “Ezhibil-be’se rabben’nasi eşfi ve enteş’şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame”

11. Tevekkül sahibi olmak nedir? Bir örnek vererek açıklayınız.
Cevap: Tevekkül sahibi olmak demek bir şey için çabaladıktan sonra Allah’a güvenip olacağına emin olmaktır.

12. Peygamberimizin yemek yerken dikkat ettiği kurallardan iki örnek yazınız.
Cevap: Peygamberimiz önünden yemek yer ve yemekten önce besmele çekerdi.

13. Dua sayesinde Allah’ın (c.c) rahmet kapılarının açılması ne anlama gelmektedir?
Cevap: Dua ile Allah’ın adını anmış oluruz ve Allah’a kulluk etmiş oluruz böylece Allah’ta bize rahmet kapısını açar.

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı MEB Yayınları Sayfa 102 Ders Kitabı Cevapları

Ç. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz.

CEVAP ANAHTARI

14-)  B
15-) D
16-) C

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı MEB Yayınları Sayfa 103 Ders Kitabı Cevapları

CEVAP ANAHTARI

17-) A
18-) B
19-) A

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı MEB Yayınları Sayfa 104 Ders Kitabı Cevapları

20, 21 ve 22. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız.

20. Hz. Ömer’in Peygamberimizin evini görünce ağlamasının sebebi nedir?
Cevap: Hz. Ömer peygamberimizin kötü şartlar altında yaşadığını Bizans ve İran hükümdarlarının nimet içinde yaşadıkları için üzülüp ağlamıştır.

21. Peygamberimizin, sözü ne anlama gelmektedir? “Oysa ahiret daha hayırlı ve devamlıdır.” (A’lâ suresi, 17. ayet.) ayetini de dikkate alarak yorumlayınız.
Cevap: Bu dünyanın gelip geçici olduğunu asıl dünyanın Ahiret olduğunu anlayabiliriz.

22-) B


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 106. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.