Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
3 Haziran 2019, 15:00
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1351

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 122-123-124-125. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 6. Sınıf MEB Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 122-123-124-125. sayfa cevapları Ölçme – Değerlendirme

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı MEB Yayınları Sayfa 122 Ders Kitabı Cevapları

Ölçme-Değerlendirme

A. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere doğru sözcüğü yazınız.

1.) Ammar
2.) Mus’abü’l-hayr
3.) Ashabım


B. Aşağıda açık uçlu soruların cevabını ilgili alana yazınız.

4. Sahabi kime denir?
Cevap: Sahabi peygamber efendimiz döneminde yaşamış, peygamberimizin yolundan giden Müslüman kişilere denir.

5. Kur’an-ı Kerim’de sahabe için “Onlar hayırda yarışırlar ve bu hususta öne geçerler.” buyrulmuştur. Hayırda yarışmak ne anlama gelir?
Cevap: Hayırda yarışmak demek iyilik yapmak, kötülüğe iyilikle karşılık vermek, ibadet yapmak demektir.

6. Peygamberimiz zamanında yaşayan insanların bu kadar faziletli  olmasının sebebi nedir?
Cevap: Peygamber efendimizi çok seviyor ve ona güveniyorlardı. Peygamberimiz onlara özel nasihat ve tavsiyelerde bulunmuş ve bir çok çocuk onun terbiyesiyle yetişmiştir.

7. Peygamberimiz, İslam’ın ilk yıllarında işkence gören ashabına  nasıl destek oluyordu?
Cevap: Peygamberimiz ashabını cennetle müjdeleyerek onlardan sabretmelerini istemiştir.

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı MEB Yayınları Sayfa 123 Ders Kitabı Cevapları

8. Peygamberimizin Medine’ye hicret edince Mekkelilerle Medinelileri kardeş yapmasının amacı nedir?
Cevap: Kimsenin yabancılık ve rahatsızlık çekmemesi için böyle bir şey yapmıştır.

9. Esma binti Ebi Bekir, Peygamberimizin hicret yolculuğu sırasında ona nasıl yardımcı olmuştur?
Cevap: Esma, peygamber efendimiz ve babası Ebu Bekir’e yiyecek-içecek götürerek destek olmuştur.

10. Esma binti Ebi Bekir’in yardımseverliğine bir örnek veriniz
Cevap: Kendisine “Zat’ün-Nitakayn” denir. Bunun anlamı İki kemer sahibi demektir.


C. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz.

11-) A
12-) D

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı MEB Yayınları Sayfa 124 Ders Kitabı Cevapları

13-) B
14-) D
15-) C

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı MEB Yayınları Sayfa 125 Ders Kitabı Cevapları

16, 17 ve 18. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız.

16. Sahabiler hangi özellikleri sebebiyle dinde önemli bir yere sahiptir?
Cevap: Peygamber efendimizin yanından ayrılmadıkları için her türlü güvenilir bilgiyi hafızlarında yer etmiştir. Bu nedenle dinde önemli bir yere sahiptir.

17. Sahabilerin Peygamberimizin vefatından sonra İslam dinine nasıl katkıları olmuştur? Bu katkıların önemi nedir?
Cevap: Peygamberimizin vefatından sonra kendisinden sonra gelen nesle bilgilerini aktarmışlardır.

18-) B


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 116-117-118-119-120-121. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.