Cevap Yaz
24 Kasım 2022, 1:46 - Sena Yazdı

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 39-40. Sayfa Cevapları Tutku Yayınları

6.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 39-40. Sayfa Cevapları Tutku Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 1. Ünite Değerlendirme Çalışmaları konusuna ait çalışmaların bulunduğu 6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 39-40 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 39-40. Sayfa Cevapları Tutku Yayınları

6. Sınıf Tutku Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 39-40. Sayfa Cevapları 1. Ünite Değerlendirme Çalışmaları

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 39 Cevapları Tutku Yayınları

A. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Peygamberimizin (s.a.v.) doğduğu çevrede sosyal ve ahlaki durum nasıldı? Bilgi veriniz.
Cevap: Peygamberimizin doğduğu çevrede sosyal ve ahlaki durum kötü bir durumdaymış. İnsanlarda ahlak bozuk, saygı yok ve kız çocuklarına değer verilmezmiş. İnsanlar sınıflara ayrılmış ve kölelik varmış. 


2. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) gençlik dönemini ana hatlarıyla anlatınız.
Cevap: Peygamber Efendimiz gençlik döneminde amcası Ebu Talib’in yanında kalıyormuş. Kötü alışkanlıklardan uzak durmuş, döneminin inancı olan putperestliği kabul etmemiş, ticaretle uğraşmış, sorumluluk sahibi olmuş ve ailesinin geçimini üstlenmiştir. 25’li yaşlarda da Hz. Hatice ile evlenmiştir.


3. Peygamberimizin (s.a.v.) gençlik dönemindeki kişisel ve ahlaki özelliklerini arkadaşlarınızla irdeleyiniz.
Cevap: Peygamberimiz gençlik döneminde kötü alışkanlıklardan uzak durur, dürüst, güvenilir, merhametli, adil biriymiş ve putperestlik inancını reddedermiş.


4. Resulullah’a (s.a.v.) ilk vahiy nasıl gelmiştir? Anlatınız.
Cevap: Peygamberimize ilk vahi Hira mağarasında Cebrail meleği ile gelmiştir. Cebrail Peygamberimize ”oku” demiş.


5. Peygamberimizin (s.a.v.) İslam davetine Mekkeli müşriklerin tepkisi nasıl olmuştur? Açıklayınız.
Cevap: Peygamberimizin İslam davetini Mekkeli müşrikler reddetmiştir. Çünkü cahiliye dönemindeki rahatlığı İslam kabul etmemiş ve yasaklamıştır.


6. Hicret’in sebep ve sonuçları hakkında kısaca bilgi veriniz.
Cevap: Mekke Müslümanlara güvenli olmadığından dolayı hicret yapılmıştır. Medine’ye göç eden Müslümanlar dinlerini daha rahat yaşamış ve daha çok kişiye yayabilmişler.


7. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Medine’ye ulaşınca ilk olarak neler yaptı? Kısaca anlatınız.
Cevap: Peygamber Efendimiz Medine’ye ulaşınca ilk olarak devesini satmış ve arazi almıştır. Aldığı arazide mescid yaptırmıştır.


B Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

8. Aşağıdakilerden hangisi, Peygamberimizin (s.a.v.) çocuklarından biri değildir?
Cevap: B) Hatice 


9. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) doğum tarihi ve yeri hangi seçenekte doğru verilmiştir?
Cevap: A) 20 Nisan 571-Mekke


10. Mekkeliler Sevgili Peygamberimize (s.a.v.) “Muhammedü’l-Emin” diyorlardı. Bunun sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) Peygamberimizin (s.a.v.) dürüst ve güvenilir olması 


11. Aşağıdakilerden hangisi, Medine Dönemi’nde gerçekleşmemiştir?
Cevap:  D) Akabe Biatları


12. Aşağıdakilerden hangisi, Müslümanlarla Mekkeli müşrikler arasında yapılan savaşlardan biri değildir?
Cevap: C) Hayber Savaşı


6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 40 Cevapları Tutku Yayınları

13. Yukarıdakilerden hangisi, Veda Hutbesi’nde dikkat çekilen hususlardan biri değildir?
Cevap: C) III 


14. Yukarıdakilerden kaç tanesi Peygamberimizin (s.a.v.) ailesinde görülürdü?
Cevap: C) 3 


C. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan bölümleri, verilen ifadelerden uygun olanlarla doğru bir şekilde tamamlayınız.
Cevap:  

İslam tarihindeki ilk yapılan cami, hicret esnasında yapılan …Kuba.. Mescidi’dir.

Peygamberimizin (s.a.v.) hicret esnasındaki yol arkadaşı …Hz. Ebu Bekir….. idi.

İlk Hicret, adil bir hükümdarı olan ……Habeşistan’a…… yapılmıştır.

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) ilk cuma namazını ..…Ranuna… denilen yerde kıldırmıştır.

Peygamberimizin (s.a.v.) Mescid-i Nebi’nin yanında bulunan mezarının bulunduğu yere …Ravza-i Mutahhara…… denir.

Mekke’den Medine’ye göç eden Müslümanlara ……Muhacir…, onlara kucak açıp her türlü yardımı yapan Medineli müminlere de ……Ensar…… denir.

Peygamberimiz (s.a.v.) yirmi beş yaşındayken ……Hz. Hatice… ile evlenmiştir.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.