Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
22 Ekim 2020, 21:37
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1362

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 56-57-58-59-60. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 6. Sınıf MEB Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 56-57-58-59-60. sayfa cevapları Ölçme – Değerlendirme

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı MEB Yayınları Sayfa 56 Ders Kitabı Cevapları

Ölçme – Değerlendirme

A. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere doğru sözcüğü yazınız.

1. “(Resulüm!) Biz seni âlemlere ancak ….rahmet…. olarak gönderdik.” (En’am suresi, 107. ayet.)
2. “Ben güzel ….ahlakı…. tamamlamak üzere gönderildim.” (Mâlik b. Enes, Muvattaa, Hüsnü’l-hulk, 1.)
3. Kur’an-ı Kerim’de ayrıntılı şekilde yer almayan bazı emirler ….peygamberimiz…. tarafından açıklanmıştır.
4. Hz. Muhammed’in (s.a.v) niteliklerini övmek için yazılmış ….naat…. adı verilen şiirler Peygamberimize bağlılığımızın bir göstergesidir.


B. Aşağıdaki açık uçlu soruların cevabını ilgili alana yazınız.

5. Peygamberimizin âlemlere rahmet olarak gönderilmiş olması ne anlama gelir?
Cevap: Peygamberimiz dünyada Allah’ın rahmetini insanların üzerine olması için neler yapmalarını öğretmesi için gönderilmiş olduğu anlamına gelir.

6. Peygamberimizin hadislerine göre Müslümanlar arasındaki şefkat ve merhamet anlayışı nasıl olmalıdır?
Cevap: Hadislere göre Müslümanlar arasında öz kardeşmiş gibi şefkat ve merhamet anlayışı olmalıdır.

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı MEB Yayınları Sayfa 57 Ders Kitabı Cevapları

7. Selamlaşmanın insanlar arası ilişkilere olumlu etkileri nelerdir?
Cevap: Selamlaşmak insanlar arasındaki dostluğun pekişmesine ve aralarında samimi bir ortam kurulmasına zemin hazırlar.

8. Hz. Muhammed’in (s.a.v) tevazu sahibi bir insan olduğunu gösteren davranışlarına bir örnek veriniz.
Cevap: Peygamber efendimiz alemlere rahmet olarak gönderilmesine rağmen kendisini pek çok hadisinde elçi ve bir uyarıcı olduğunu belirtmiştir.

9. Peygamberimizin sünnetini öğrenmek Müslümanlar için neden önemlidir?
Cevap: Allah’ın detaylı olarak açıklamadığı farz ibadetleri peygamber efendimiz detaylı olarak açıklamıştır. Bunları öğrenmek için peygamberimizin sünnetini öğrenmeliyiz.

10. Birbirini Allah (c.c) için sevmek ne demektir?
Cevap: Herkesi yaratan Allah’tır. Allah’ın yarattığı bir kişiyi sevmemek olmaz.

11. Peygamberimize salavat getirmek Müslümanlara neler kazandırır?
Cevap: Peygamber efendimiz ismi anıldığında salavat getirmeyen kişi en cimri kişidir demesinden dolayı salavat getirmeliyiz. Ayrıca peygamber efendimize saygımız gereği bunu söylemeliyiz.

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı MEB Yayınları Sayfa 58 Ders Kitabı Cevapları

C. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz.

CEVAP ANAHTARI:

12.) A
13.) B
14.) D

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı MEB Yayınları Sayfa 59 Ders Kitabı Cevapları

15.) C
16.) C
17.) D

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı MEB Yayınları Sayfa 60 Ders Kitabı Cevapları

18, 19 ve 20. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız.

18. Hz. Peygamber, insanın fıtratı gereği yanılıp hata ettiği zamanlarda, bunu telafi etmek için ne yapmasını tavsiye etmiştir?
Cevap: Kötü bir şey yaptığımız zaman bunu telafi etmek için hemen ardından iyi bir şey yapmalıyız.

19. Allah’ın her an bizi gördüğünün bilincinde olmak sizce davranışlarımızı nasıl etkiler?
Cevap: Allah’ın her an bizi izlediği bilincinde olmak bizi kötülüklerden alıkoyabilir.

20. İslam ahlakında vicdanın nasıl bir işlevi vardır?
Cevap:  Çıkar kaygısı olmadan Allah rızasını gözeterek davranmaktır.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.