Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
8 Ekim 2021, 9:38
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1143

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 82-91. Sayfa Cevapları Anadol Yayıncılık

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 82-91. Sayfa Cevapları Anadol Yayıncılık 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 6. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 82 ve 91’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 82-91. Sayfa Cevapları Anadol Yayıncılık konusunda Coğrafi Konumu Öğreniyorum başlıklı konuları cevapladık.

6. Sınıf Anadol Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 82-91. Sayfa Cevapları Coğrafi Konumu Öğreniyorum

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Anadol Yayıncılık Sayfa 82 Ders Kitabı Cevapları

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 82-91. Sayfa Cevapları Anadol Yayıncılık

Hazırlık Çalışması

Okulunuzun bulunduğu yeri bilmeyen birine okulunuzu bulabilmesi için nasıl yardımcı olursunuz? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Okulumuzun bulunduğu yeri bilmeyen birine okulumuzu tarif ederim. Tarif ederken etrafındaki caddeleri, bilindik işletmeleri veya yapıları anlaırım. Okulumuzun rengini ve hangi açıda kaldığını söylerim.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Anadol Yayıncılık Sayfa 91 Ders Kitabı Cevapları

Sıra Sizde

Aşağıdaki soruları 89 ve 90. sayfada verilen haritaları dikkate alarak cevaplayınız.

1. Topraklarının tamamı Ekvator’un kuzeyinde yer alan kıtalar hangileridir?
Cevap: Topraklarının tamamı Ekvator’un kuzeyinde yer alan kıtlar Avrupa ve Kuzey Amerika’dır.

2. Topraklarının tamamı Ekvator’un güneyinde yer alan kıtalar hangileridir?
Cevap: Topraklarının tamamı Ekvator’un güneyinde yer alan kuta Okyanusya ve Antartika’dır.

3. Ülkemizin çevresinde hangi kıtalar bulunmaktadır?
Cevap: Ülkemizin çevresinde Afrika kıtası bulunmaktadır. Ülkemiz Avrupa ve Asya kıtalarında bulunmaktadır.

4. Topraklarının tamamı başlangıç meridyeninin doğusunda yer alan kıtalar hangileridir?
Cevap: Topraklarının tamamı başlangıç meridyeninin doğusunda yer alan kıtalar kıtalar Asya, Avrupa, Afrika ve Avustralya’dır.

5. Topraklarının tamamı başlangıç meridyeninin batısında yer alan kıtalar hangileridir?
Cevap: Topraklarının tamamı başlangıç meridyeninin batısında yer alan kıtalar Kuzey Amerika ve Güney Amerika kıtasıdır.

6. Kuzey kutup noktasına en yakın olan kıtalar hangileridir?
Cevap: Kuzey kutup noktasına en yakın olan kıta Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya’dır.

7. Doğusunda Avrupa ve Afrika kıtasının olduğu okyanus hangisidir?
Cevap: Doğusunda Avrupa ve Afrika’nın bulunduğu okyanus Büyük Okyanus’tur.

8. Ülkemizin Ekvator’a ve başlangıç meridyenine göre konumunu belirtiniz.
Cevap: Türkiye Cumhuriyeti toprakları 36° – 42° Kuzey paralelleri ile 26° 45° Doğu meridyenleri arasındadır.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 82-91. Sayfa Cevapları Anadol Yayıncılık 2021-2022

4.7/5 - (3 votes)
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.