Cevap Yaz
11 Eylül 2022, 14:42 - Betül Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 216-218-219-220-221. Sayfa Cevapları ATA Yayınları

6.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 216-218-219-220-221. Sayfa Cevapları ATA Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Basketbol Oynamak Boy Uzatır Mı? Metni Cevapları konusunun da bulunduğu 6. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 216-218-219-220-221 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 216-218-219-220-221. Sayfa Cevapları ATA Yayınları

 

6.Sınıf ATA Yayınları Türkçe Ders Kitabı 216-217-218-219-220-221. Sayfa Cevapları Basketbol Oynamak Boy Uzatır Mı?

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı ATA Yayınları Sayfa 216 Ders Kitabı Cevapları

Hazırlık Çalışması

1. Spor ile beden gelişimi arasındaki ilişki hakkında yaptığınız araştırma sonucu edindiğiniz bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Spor ile  beden gelişimi arasında doğru bir orantı vardı ne kadar spor yaparsak vücudumuz o kadar dinç olur.

2. Boyunuzun uzun mu yoksa kısa mı olmasını istersiniz? Cevabınızı nedenleriyle birlikte açıklayınız.
Cevap:  Boyumun uzun olmasını isterdim çünkü daha güzel görünüyor ve yüksek yerlere uzanması kolay oluyor.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı ATA Yayınları Sayfa 218 Ders Kitabı Cevapları

1. Etkinlik

a) Metinde yer alan kelimelerle bu kelimelerin sözlük anlamlarını örnekteki gibi eşleştiriniz.
Cevap:6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı ATA Yayınları Sayfa 218 Ders Kitabı Cevapları


b) Verilen kelimeleri cümle içinde kullanınız.
Cevap:

ergenlik: Ergenlik döneminde insanların ruh halleri de değişiyor.

sebze: Sebze yemediğini söyledi.

atletizm: Atletizm bir spor dalıdır.

antrenman: Antremanlarla matematik kitabını bitirdim.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı ATA Yayınları Sayfa 219 Ders Kitabı Cevapları

2. Etkinlik

a) Aşağıdaki cümlelerde yer alan altı çizili kelimeler cümleye hangi anlamı katmaktadır? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap:  Altı çizili kelimeler cümleye destekleyici bir anlam katmaktadır.

b) Aşağıdaki cümleleri, verilen kelimelerle örnekteki gibi tamamlayınız.
Cevap: 

Mustafa arı ……..gibi ……… çalışkan bir öğrenciydi.
Okuldan eve gelinceye …….kadar……………. nefes nefese kaldım.
Paragraf sorularını çözmek ……..için…………… çok kitap okumak gerekiyor.
Kütüphaneyi azim ……….ile………... boyadık.
Arkadaşıma ……..göre…………… ben çok cesur bir insanmışım.
Çayları tazelemek …….üzere……………. mutfağa gitti.


3. Etkinlik

Okuduğunuz metinde yer alan edatları yuvarlak içine alınız.
Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı ATA Yayınları Sayfa 218 Ders Kitabı Cevapları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı ATA Yayınları Sayfa 219 Ders Kitabı Cevapları


4. Etkinlik

“Bu, şu, o” kelimelerini sıfat ve zamir görevinde örnekteki gibi cümle içinde kullanınız.
Cevap:

…..Bu ağaç çok çabuk büyüdü………………… (bu-sıfat)

…Bu, oldukça pahalı bir İran halısıydı……..(bu-zamir)

…Şu mavi kalem bana ait………………………..(şu-sıfat)

….Şu onun mu?……………………………………..(şu-zamir)

…..O mavi pantolon ablamın………………….. (o-sıfat)

…..O bizimle gelecek…………………………….. (o-zamir)

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı ATA Yayınları Sayfa 220 Ders Kitabı Cevapları

5. Etkinlik

Aşağıdaki soruları okuduğunuz metinden yararlanarak yanıtlayınız.

1. Boy uzaması için gerekli olan üç altın kural nedir?
Cevap:  Boy uzaması için gerekli olan üç altın kural, düzenli beslenme, düzenli uyumak ve düzenli spor yapmaktır.

2. Kalsiyum ve protein açısından zengin besinler hangileridir?
Cevap: Süt ve süt ürünleri, beyaz veya kırmızı et, balık, kuru baklagiller, sebze ve meyveler kalsiyum ve protein açısından zengin besinlerdir.

3. Gelişim için özellikle hangi sebzeler tüketilmelidir?
Cevap: Brokoli, lahana, patates ve ıspanak gibi sebzeler gelişim için tüketilmelidir.

4. Büyüme hormonu ne zaman salgılanmaktadır?
Cevap: Büyüme hormonu anne karnındayken başlar ve ergenlik dönemine kadar devam eder.

5. Hızlı tüketilen yiyecekler hangi hastalığa neden olmaktadır?
Cevap: Hızlı tüketilen yiyecekler obeziteye neden olmaktadır.

6. Sağlıklı yaşamak için neler yapmak gerekmektedir?
Cevap: Sağlıklı yaşamak için düzenli uyumak, spor yapmak ve dengeli beslenmek  gerekmektedir.

7. Sporun yararları nelerdir?
Cevap: Ruhsal sağlığı ve kendine güveni açısından olumlu etkiler.

8. Siz bu metindeki sağlıklı yaşam tavsiyelerinden hangilerini hayatınızda uyguluyorsunuz?
Cevap: Ben bu metindeki sağlıklı yaşam tavsiyelerini hayatımda uyguluyorum. Düzenli uyuyorum, spor yapıyorum ve dengeli besleniyorum.


6. Etkinlik

Siz boyunuzu uzatmak isteseydiniz neler yapardınız? Arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Boyumu uzatmak isteseydim metindeki önerilere uyardım ve basketbol gibi sporlara yönelirdim.


7. Etkinlik

Öğretmeninizin kontrolünde “http://ftp.saglik.gov.tr/sggm/Kampanyalar/Halk_Sagligi_ Kampanyalari/Obezite/hareketet.rar” adresinde yer alan “Spot Film-1” adlı videoyu izleyiniz. Ardından videoda verilmek istenilen iletiyi belirleyiniz.
Cevap: Obezite çağımızın önemli hastalıklarından birisidir. Obeziteye karşı mücadele etmek için günde en az 30 dakika hareket etmeliyiz.


8. Etkinlik

Obeziteyle ilgili “www.hsgm.saglik.gov.tr/tr/obezite/turkiyede-obezitenin-gorulme-sikligi.html” adresinden alınmış tabloyla ilgili soruları tablodaki bilgilerden yararlanarak cevaplayınız.

1. Fazla kilolu oranı en çok hangi yaş grubunda bulunmaktadır?
Cevap: b) 7

2. Şişman oranı en az hangi yaş grubunda bulunmaktadır?
Cevap: a) 6

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı ATA Yayınları Sayfa 221 Ders Kitabı Cevapları

10. Etkinlik

Aşağıda verilen hikâye unsurlarını kullanarak bir hikâye yazınız.
Cevap:  

Merve Ve Arkadaşlarının Boyları

Merve yaz başında arkadaşlarıyla birlikte basketbol oynamaya gitmiş. Fakat bir türlü topu arkadaşlarının elinden alamıyormuş çünkü diğer arkadaşları Merve’ye göre çok uzun boylularmış. İbrahim, Ceren ve Fahrettin  Merve ile boy konusunda yarış halindelermiş. Merve bu durumdan hep mutsuz olurmuş. Bir gün hep birlikte okul bahçesinde otururken İbrahim Merve ve arkadaşlarına boylarımızı daha da uzatabilmek için spora başlayalım ve düzenli beslenelim hepimiz birbirimize destek olalım demiş. Sonra hep birlikte spor yapmaya başladılar. Düzenli bir şekilde devam ettiler ve yıl sonunda boylarını ölçtüklerinde hepsinin boylarının uzadığını görmüşler.Bu durumdan en çok Merve mutlu olmuş.

Gelecek Derse Hazırlık

Psikolojik olarak sağlıklı olmak ile beden sağlığı arasında bir ilişki olup olmadığını araştırınız. Edindiğiniz bilgileri defterinize kendi ifadelerinizle not alınız.
Cevap: Ruh ile beden bir bütündür.Ruh halimiz bedenimize yansır. Aşırı uykusuz kaldığımızda bedenimizin halsiz olması gibi. Çok mutsuz olduğumuz zamanlarda, canımız sıkıldığında  durduk yere bir yerimiz ağrır. Çünkü ruh ile beden bir bütündür. Bedenimize nasıl dikkat ediyorsak ruh sağlığımıza da öyle dikkat etmeliyiz.


6.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 216-218-219-220-221. Sayfa, Basketbol Oynamak Boy Uzatır Mı? Metni Cevapları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.