Cevap Yaz
6 Mayıs 2022, 20:52 - Sena Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 248-249. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 248-249. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 8. Tema Değerlendirme Soruları konusunun da bulunduğu 6. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 248-249 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 248-249. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 248-249. Sayfa Cevapları 8. Tema Değerlendirme Soruları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 248 MEB Yayınları

(1, 2, 3 ve 4. soruyu metinden hareketle yanıtlayınız.)

1. Yazar, düşüncelerini somutlaştırmak için nasıl bir karşılaştırma yapmıştır?
Cevap: Yazar, düşüncelerini somutlaştırmak için karşıtlıktan ve örneklendirmeden yararlanmıştır.


2. “Dilin acısı” derken yazar neyi kastetmiştir?
Cevap: Yazar “Dilin acısı” derken kalp kıran, kötü söz söyleyen, üzücü ve ağır konuşmayı kastetmiştir.


3. Paragrafın ana fikri nedir?
Cevap: Paragrafın ana fikri ”tatlı dilin önemi”dir.


4. Sizce tatlı dilli olmak iletişimde önemli midir? Neden?
Cevap: Bence tatlı dilli olmak iletişimde çok önemlidir. Çünkü olumsuz bir şeyi söylerken bile tatlı dil ile konuşmak o durumu güzel bir hale getirmektedir. Böylelikle insanların kalbini kırmadan hoş bir şekilde konuşmuş oluruz.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 249 MEB Yayınları

5. Aşağıdaki cümlelerin hangi ikisi “dil“in iletişimdeki olumlu etkisine vurgu yapmaktadır?
Cevap: B) I – III 


6. Aşağıdaki cümlelerden hangisi nesneldir?
Cevap: D) Bu eser, çocuk edebiyatının ilk örneğidir. 


7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sıfat tamlamasına örnek vardır?
Cevap: A) O günlerde insanlardan çok vefasızlık görmüştüm. 


8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir yoktur?
Cevap: C) Cemal Ağabey, eğilip dışarıyı görmek istedi. 


9. Aşağıdaki paragrafta geçen edat, bağlaç ve ünlemlerin altlarını çiziniz.
Cevap:

“O şimdi, bir deniz ambulansının adında yaşıyor.
Fırtınalı havalarda, teknesiyle dev dalgaların üstünde dövüşken bir horoz gibi yürüdüğü için mi ona bu adı verdiler?
Hayır!
‘Horoz Reis’ denilirdi Berç Bey’e çünkü babasıyla balığa çıktığı o gün, cebinden kayarak denize düşen, oyuncak horozuydu!”


6.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 248-249. Sayfa, 8. Tema Değerlendirme Soruları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.