Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
19 Ekim 2019, 18:50
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1248

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 32-33-34-35-36-37. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 6. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 32-33-34-35-36-37. sayfa cevapları Heykeli Dikilen Eşek

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 32 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Kütüphanede uyulması gereken kuralları arkadaşlarınızla tartışınız.
Cevap: Kütüphanede insanlar sessiz olmalıdırlar. Kitapları kullanırken kitaplara zarar vermemeli, özenli kullanmalıyız. Kütüphane görevlisinin söylediği sürede ödünç aldığımız kitapları geri götürmeliyiz.

2. Kütüphanelerin kurulma amaçları neler olabilir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Kütüphaneler insanlara onlarca kitabı aynı anda ulaştırmasını sağlıyor olabilir. Ayrıca insanlar kültürleşmesini ve bilinçlenmesini sağladığı için devlet tarafından kurulmuş olabilir.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 33 Ders Kitabı Cevapları

1. ETKİNLİK: A) Aşağıda, “Heykeli Dikilen Eşek” metninde geçen bazı kelimelerin eş anlamlıları verilmiştir. Bu kelimeleri metinde geçen uygun kelimelerle örnekteki gibi eşleştiriniz.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 33 Ders Kitabı Cevapları



B) Vagonlara yazdığınız kelimeleri aşağıdaki bulmacada örnekteki gibi gösteriniz. Kelimeler, bulmacaya yukarıdan aşağıya veya soldan sağa yerleştirilmiştir.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık 33. Sayfa Ders Kitabı Cevapları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 34 Ders Kitabı Cevapları

2. Etkinlik: Dinlediğiniz metinden hareketle aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Rasim Öğretmen’in kütüphane kurma fikrine köylülerin destek vermesini sağlayan olay nedir?
Cevap: Köylülerin bu projeye destek vermelerinin sebebi köyün en fakiri olan Irgat Hasan’ın kazandığı tüm parayı kütüphaneye vermesiyle başlar.

2. Hacı Bekir Koca, uzak köylerdeki çocukların kitap okuyabilmesi için nasıl bir öneride bulunmuştur? Anlatınız.
Cevap:Hacı Bekir Hoca uzak köyelrde çocukların kitap okuyabilmesi için eşek üzerinde seyyar bir kütüphane fikri önerisinde bulunmuştur.

3. Bu hikâyede anlatılan olay, yazarın başından mı geçmiştir? Bunu nereden anlıyorsunuz?
Cevap: Metin 1. tekil şahıs ağzıyla anlatıldığı için bu olayın yazarın başından geçtiğini anlıyorum.

4. Rasim Öğretmen’in kurduğu kütüphanenin ülkemiz açısından önemi nedir? Açıklayınız.
Cevap: Rasim Öğretmen diğer köylerdeki insanlara ilham olmuş ve Türkiye’de köy kütüphanelerinin yaygınlaşmasını sağlamıştır.

5. Dinlediğiniz metnin yazarı siz olsaydınız başlığı ne koyardınız?
Cevap: Ben metnin yazarı olsaydım başlığı  “Köy Kütüphanesi” koyardım.

6. Bir insanın hedeflerine ulaşmasındaki kararlılığı, o insanın ve içinde yaşadığı toplumun hayatını nasıl etkiler? Örneklerle anlatınız
Cevap: Bir insan yapacağı bir buluş, fikir sonrası tüm insanlığı olumlu yada olumsuz etkileyebilir. Mesela Sanayi Devrimi sonrası Afrika’da pek çok insan ölmüştür. Ancak elektriğin incadı sayesinde insanlar çok rahatlamıştır.


3. ETKİNLİK
Cevap: ((Bu etkinliği kendiniz yapınız.))

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 35 Ders Kitabı Cevapları

4. Etkinlik

A) Aşağıdaki görselleri inceleyiniz.

B) Yukarıdaki Z-Kütüphane görsellerinden yararlanarak bir Z-Kütüphane tasarlayınız. Tasarladığınız Kütüphaneyi aşağıya çizdikten sonra arkadaşlarınıza tanıtınız.
Cevap: Tasarladığım kütüphanede kitaplar ulaşılabilir olacak. Herkese açık kullanılabilir tablet ve bilgisayarlar olacak. Kitap okurken müzik dinlemek isteyenler için hazırda kulaklıklar bulunacak. Yerde yatmak isteyen olursa diye bazı yerlerde zemin temiz halıyla kaplanacak.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 35 Ders Kitabı Cevapları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 36 Ders Kitabı Cevapları

5. Etkinlik: Aşağıdaki şiirin bazı kelimeleri koyu ve eğik yazılmıştır. Bu kelimelerden hangileri sayı bakımından tek varlığı, hangileri birden çok varlığı karşılamaktadır?

Tek bir varlığı karşılayanlar:

  • Balon
  • Elma
  • Somun
  • Ekmek
  • Dünya

Birden çok varlığı karşılayanlar:

  • Çocuklar
  • Türküler
  • Yıldızlar
  • Ağaçlar

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 37 Ders Kitabı Cevapları

6. Etkinlik: Aşağıdaki cümleleri inceleyiniz. “-lar / -ler” eklerinin cümlelere kattığı anlamları örnekteki gibi bulunuz.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 32-33-34-35-36-37. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7. ETKİNLİK: A) Öğretmeninizle oluşturacağınız grubunuzla kitapların olmadığı bir dünyada yaşamın nasıl olacağını tartışınız. Aşağıya, tartışma sonucu oluşturduğunuz fikirlerinizi not alınız.
Cevap: Kitabın olmadığı bir dünyada teknolojik gelişmeler ve tıbbi gelişmeler olmazdı. Bugün neyi kullanıyorsak kitaplar sayesinde geliştirilen teknoloji sayesindedir. Kullandığımız telefonlar, bilgisayarlar, yoldaki malzemeler vs. Çevremizdeki her madde kitaplar sayesinde keşfedilmiştir.


GELECEK DERSE HAZIRLIK

“Çanakkale Savaşı ve Çanakkale Savaşı’nda Mustafa Kemal Atatürk” konulu bir araştırma yapınız.
Cevap: Çanakkale Savaşı 1. Dünya Savaşı’nda Çanakkale Cephesi olarak adlandırılan yerde gerçekleştirilmiştir. Çanakkale Boğazından geçip İstanbul’u işgal etmek isteyen İtilaf Donanmalarını durduran kahramanların hikayesi burada yazılmıştır.

Onlarca savaş gemisinden oluşan ve zamanının en büyük teknolojisini kullanan bu yüzen kalelerin bir çoğu Çanakkale Boğazında batırılmış veya geldikleri gibi gitmek zorunda kalmışlardır.

Seyit Onbaşılar, Mustafa Kemaller, Enver Paşalar ve daha nice komutan ve Türk askerleri burada canla başla savaşmıştır. Çanakkale Savaşı’nın en önemli komutanlarından Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu savaşta önemli kararlar alarak savaşın seyrine yön vermiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu savaşta kazandığı deneyim ve tecrübeleri Milli Mücadele zamanında çok işine yaramış ve bir milletin küllerinden doğmasını sağlamıştır.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 26-27-28-29-30-31. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (12 oy, ortalama: 5 üzerinden 3,58)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Yalnızca Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Ödevini Sor