Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
26 Ekim 2021, 18:13
Sena Sena
Yönetici
Konu Sayısı: 200

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 64-65-66-67-68-69. Sayfa Cevapları ATA Yayınları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 64-65-66-67-68-69. Sayfa Cevapları ATA Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 6. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 6. Sınıf Türkçe Ders Kİtabı Sayfa 64-65-66-67-68 ve 69’daki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar kısmından yazarak bildirebilirsiniz. 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 64-65-66-67-68-69. Sayfa Cevapları ATA Yayınları konusunda Gazi’yi Görmeye Gelen Ana konusunu işledik.

6. Sınıf ATA Yayınları Türkçe Ders Kitabı 64-65-66-67-68-69. Sayfa Cevapları Gazi’yi Görmeye Gelen Ana

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı ATA Yayınları Sayfa 61 Ders Kitabı Cevapları

Hazırlık Çalışması

1. Millî Mücadele Dönemi’nde yapılan fedakârlıklar ile ilgili yaptığınız araştırmalardan
edindiğiniz bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Milli mücadele döneminde insanlar son lokmalarını bile Mehmetçik ile paylaşmış. Cepheye taşıdıkları silahlar yağmurdan ıslanıp zarar görmesin diye üstlerindeki kıyafetleri soyup örtmüşler. Anne, yaşlı, çocuk demeden herkes bu mücadele için canını ortaya koymuştur.


2. Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı anılarından belirlediğinizi sınıfta anlatınız.
Atatürk'ün Bir ANISI

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı ATA Yayınları Sayfa 67 Ders Kitabı Cevapları

1. Etkinlik

Aşağıda verilen kelime ve kelime gruplarını karşılarında karışık olarak verilmiş anlamlarıyla örnekteki gibi eşleştiriniz.
Cevap:

Muhtar: h
Gazi: a
Harp: e
Rastlamak: b
Gözü açık gitmek: ç
Gökte ararken yerde bulmak: ı
Heybe: d
Şehit: f


2. Etkinlik

a) Metinde geçen aşağıdaki cümlelerde yer alan altı çizili eklerin cümleye kattığı anlamı açıklayınız.
Buraların sabısı sın? Yoksa bekçisi mi?
Şimdi nereden gelip nereye gittiğini söyleyecek misin?
Senin Gazi Paşa’dan başka bir isteğin var ?
Cevap: Bu ‘-mı, -mi ‘ ekleri soru ekidir. Cümleye soru anlamı katar.


b) Soru ekini (mi) kullanarak aşağıya beş tane soru cümlesi yazınız.
Cevap:
Bugün akşam bize gelecek misin?
Şuan aç sın?
Spora gidelim mi?
Yemeği beğendin mi?
Sinemaya gidelim mi?


3. Etkinlik

Okuduğunuz metnin özetini defterinize yazınız.
Cevap: 

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı ATA Yayınları Sayfa 68 Ders Kitabı Cevapları

4. Etkinlik

Aşağıdaki soruları okuduğunuz metinden hareketle yanıtlayınız.

1. Ninenin “Buraların sabısı mısın? Yoksa bekçisi mi?” sorusuna Atatürk nasıl cevap vermiştir?
Cevap: Atatürk ‘ Buranın sahibi de değilim bekçisi de. Buranın sahibi de bekçisi de Türk milletidir.’ şeklinde cevap vermiştir.


2. Nine, Sincan’ın köylerini nasıl anlatmıştır?
Cevap: Nine, köyü, otun zor bittiği, atın geç yetiştiği, kavruk köyler olarak anlatır.


3. Nine niçin Ankara’ya gelmiştir?
Cevap: Nine ölmeden teşekkür edebilmek ve Gazi Mustafa Kemal’i görmek için Ankara’ya gelmiştir.


4. Nine, Atatürk’ün karşısında olduğunu öğrenince ne yapmıştır?
Cevap: Nine, Atatürk’ün karşısında görünce hemen Atatürk’e sarılıp şükranlarını sunmuştur.


5. Nine, Atatürk’e ne hediye etmiştir? Atatürk buna nasıl karşılık vermiştir?
Cevap: Nine, Atatürk’e kendi ineğinden sağıp yaptığı peyniri hediye etmiştir.


6. Metinde bazı kelimelerin yazılışı farklıdır. Sizce bunun nedeni nedir?
Cevap: Çünkü metinde halk insanının şiveli yerel konuşması vardır ve değiştirilmeden yazılmıştır.


5. Etkinlik

Metnin yazarı siz olsaydınız bu metne hangi başlığı verirdiniz?
Benim başlığım “ ( Türk’ün Vefası ) ” olurdu.


6. Etkinlik

a) Okuduğunuz metin hangi türde yazılmıştır?
Cevap: Okuduğum metin ‘anı türünde’ yazılmıştır.

b) Metnin türünü nasıl belirlediğinizi metinden örneklerle açıklayınız.
Cevap: Yaşanılan bir olayın üstünden belli zaman geçtikten sonra kaleme alınmasına anı denir ve bu metinde de Ata’mızın yaşadığı bir anı anlatılmaktadır.


7. Etkinlik

Aşağıdaki cümlelerden koşul bildirenlerin başına “√” işareti koyunuz.
) Onu görmeden ölürsem gözlerim açık gidecek.
(  ) Köylü kadın bu sözleri duyunca şaşkına döndü.
) Seversen gene yapıp getiririm.
(  ) Bu topraklar Türk milletinin malıdır.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı ATA Yayınları Sayfa 69 Ders Kitabı Cevapları

9. Etkinlik

Metindeki yaşlı nine, köyüne döndükten sonra neler yaşamış olabilir? Bu konuda hikâye edici bir metin yazınız.
Cevap: Nine köyüne döndükten sonra bütün köy halkına Atatürk ile konuştuğunu sohbet ettiğini köye kadar Atatürk’ün aracılığı ile rahat bir şekilde geldiğini anlatmıştır. Bir iki gün sonrasında Atatürk’ün kendisine yolladığı inekler evine getirilmiştir, mutluluk ve minnet ile göz yaşlarına boğulmuştur. Atatürk’ün bu büyük hediyesine cevapsız kalamayıp köyün muhtarının yardımı ile bir mektup yazmış ve ineklerden sağdığı süt ile peynir yapıp hediye olarak göndermiştir.


Gelecek Derse Hazırlık

1. Atatürk’ün hangi savaşlara katıldığını ve nerelerde savaştığını araştırınız, edindiğiniz bilgileri defterinize yazınız.
Cevap:

  • 31 Mart Vakası
  • Arnavutluk İsyanı
  • Trablusgarp Savaşı
  • İkinci Balkan Savaşı
  • Çanakkale Savaşı
  • Doğu ( Kafkas) Cephesi
  • Suriye-Filistin Cephesi
  • Kurtuluş Savaşı

2. Kurtuluş Savaşı’nı anlatan fotoğraflar bulunuz ve bulduğunuz fotoğrafları sınıfa getiriniz.
6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı ATA Yayınları Sayfa 69 Ders Kitabı Cevapları

3. Hakkında hazırlıklı konuşma yapmak amacıyla Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarından birini belirleyiniz.
Cevap: Sütçü İmam, 31 Ekim 1919 d düşmana ilk kurşunu atarak Kahramanmaraş’taki Kurtuluş hareketini başlatan kişidir.

• Hazırlıklı konuşmanızı görsellerle destekleyiniz.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı ATA Yayınları Sayfa 69 Ders Kitabı Cevapları1

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 64-65-66-67-68-69. Sayfa Cevapları ATA Yayınları 2021-2022

4.1/5 - (20 votes)
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.