Cevap Yaz
29 Kasım 2022, 1:31 - Sena Yazdı

6. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (4. Sınıf Türkçe ÖZGÜN)

6. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (4. Sınıf Türkçe ÖZGÜN) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 177-178 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (4. Sınıf Türkçe ÖZGÜN)

6. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları ve Çalışmaları 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı ÖZGÜN Yayınları Sayfa 177-178 Cevapları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 177 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

A. 1, 2, 3 ve 4. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız.

1. Metnin konusu nedir?
Cevap: Metnin konusu ışık kirliliği.


2. Metnin türü nedir?
Cevap: Metnin türü bilgilendirici düz yazıdır.


3. Işık kirliliğinin gökyüzünde görebileceklerimizi nasıl etkilediğini anlamak için ne yapmalıymışız?
Cevap: Bulutların olmadığı bir akşam ışıkları kapatarak ve açarak gökyüzünü incelemeliyiz.


4. Işık kirliliğini önlemek için neler yapılabilirmiş?
Cevap: Işık kirliliğini önlemek için kullanılmayan ışıkları söndürmeli ve düşük güçte aydınlatmalar kullanmalıyız.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 178 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

B. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. “Uyanır uyanmaz perdeyi açtı.” ve “Karabaş bir şeyin kokusunu aldı.” cümlelerinde geçen altı çizili kelimeler için hangisi söylenebilir?
Cevap: D) Gerçek anlamlıdırlar.


2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “de/da” bağlacı yanlış yazılmıştır?
Cevap: D) Kardeşi de gelecekmiş.


3. “Zeynep nazik, düşünceli, çalışkan bir çocuktur ama …….. .” cümlesini tamamlamak için aşağıdaki kelimelerden hangisi kullanılmalıdır?
Cevap: A) dağınıktır 


4. Aşağıdakilerden hangisi cümlelerin sonunda kullanılan bir noktalama işareti değildir?
Cevap: B) kısa çizgi


5. Aşağıdaki cümlelerde geçen altı çizili kelimelerden hangisi sesteş (eş sesli) kelimedir?
Cevap: C) Baharda kır gezisine çıkalım.


C. Kısaltmalarla ilgili aşağıdaki açıklamalardan doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
Cevap: 

(Y) 1. Milimetrenin kısaltması büyük harflerle yazılır.

(D) 2. Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması “T.C.”dir.

(D) 3. Küçük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde kelimenin okunuşu esas alınır.

(D) 4. Kısaltmalara getirilen eklerden önce kesme işareti kullanılır.

(Y) 5. Küçük harflerle yapılan tüm kısaltmaların sonuna nokta konur.


SONRAKİ METNE HAZIRLIK

1. Günümüzde kullandığımız bilgisayarların nasıl bir gelişim gösterdiğini araştırınız.
Cevap: Bilgisayarların buluşu, gelişimi 2000 yıl öncelerine dayanmaktadır. O zamanlar abaküsler ilk bilgisayar olarak tanımlanırmış. İlk büyük gelişme Hermann Hollerith tarafından yapılmıştır. İlk bilgisayarlar dev gibi olsa da günümüze kadar dizüstüne kadar küçültülmüştür.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.