Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
31 Ekim 2019, 19:07
admin admin
Yönetici
Konu Sayısı: 61

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 20-21-22-23-24-25-26-27-28. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları

2019-2020 7. Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Ders Kitabı 20-21-22-23-24-25-26-27-28. sayfa cevapları Ninenin Kitabı

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 20 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMASI

Yardımlaşma hakkında derlediğiniz gazete ve dergi haberlerini arkadaşlarınıza okuyunuz. Haberlerde geçen olaylarla ilgili duygu ve düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Akut toplum yararına çalışan bir kurum olduğu için çok doğru bir yardım olmuş. Herkes böyle yardım yaparsa toplumuzda ihtiyaç sahibi insan kalmaz ve herkes huzur içinde yaşar.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 20 Ders Kitabı Cevapları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 23 Ders Kitabı Cevapları

1. ETKİNLİK: Aşağıdaki sözcüklerin metindeki anlamlarını belirleyip başındaki kutucuğu işaretleyiniz.

enerji: Manevi güç.
ağırlaşmak: Hastalığın tehlikeli duruma gelmesi, fenalaşmak.
geçinmek: Yaşamak için gerekeni sağlamak.
basmak: Belli bir yaşa girmek.


2. ETKİNLİK: Metinde geçen ve aşağıda harfleri karışık olarak verilen deyimleri örnekteki gibi yazınız. Bu deyimlerin anlamlarını deyimler sözlüğünden bulup deyimleri anlamlarına uygun olarak birer cümlede kullanınız.

DEYİMLER / / / CÜMLELER

yük olmak: Evimdeki çocuklar artık bana yük olmuyorlar.
Gözden geçirmek: Odaya gelen kişileri gözden geçirdi.
Elinden geleni yapmak: Doktorlar hastayı kurtarmak için elinden geleni yaptı.
Boğazı tıkanmak: O sözler karşısında boğazı tıkandı.
Gözünden yaş boşanmak: Korkusundan gözünden yaş boşandı.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 24 Ders Kitabı Cevapları

3. ETKİNLİK: Aşağıdaki soruları metne göre yanıtlayınız.

1. Ninenin mesleği neymiş?
Cevap: Ninenin mesleği öğretmenlikmiş.

2. Nine kimlerle yaşıyormuş?
Cevap: Nine tek dul kızı ve iki torunuyla birlikte yaşamaya başlamıştır.

3. Nine, kitap yazmaya nasıl karar vermiş?
Cevap: Çok yaşlandığı için dışarıya çıkması zorlanmış ve sürekli geçmiş yaşanmışlıklarını anlattığı için bunu bir kitap haline getirmek istemiştir.

4. Nine niçin yapayalnız kalmış?
Cevap: İki küçük torunu kızın yakın dostları tarafından bakılmaya başlandığı için yalnız kalmış.

5. Nine, avukatın yanına neden gitmiş?
Cevap: Nine yazdığı kitabın bastırılması için avukatın yanına gitmiş

6. Nine, yazdığı kitaptan gelen parayla ne yapmış?
Cevap: Nine dışarı çıkıp torunlarını yanına aldı. Kendisine ve torunlarına bakması için bir kadın tuttu.

7. Ninenin kızı neden avukatın yanına gitmiş?
Cevap: Ninenin kızı avukatın verdiği kitabın bomboş olduğunu söylemek için gitmiş.

8. Avukat, niçin nineye gerçeği söylememiş?
Cevap: Avukat ninenin görüp duymadığını ve kitabı yazdığı daktilonun mürekkebi bittiği için sayfaların boş olduğunu üzülmemesi için söylememiş. Yayınevinden gelen mektup ve paraları kendisi göndermiş.


4. ETKİNLİK: “Ninenin Kitabı” metni yaşanmış ya da yaşanabilecek bir olayı anlatmaktadır. Aşağıya, metnin hikâye unsurlarını yazınız.

Anlatıcı: İlahı Anlatıcı
Mekan: Kasaba
Olay Örgüsü: Kasabada öğretmenlik yapan kadının yaşlandıktan sonra kitap yazmaya başlaması ve kitabı bitirdikten sonra avukat aracılığı ile bir yayınevi ile anlaşıp her ay para alması. Ancak daha sonradan kitabın boş olduğunu ninenin torununun öğrenmesisidir.
Şahıs Kadrosu: Nine, Avukat, Torunları ve Ninenin Babası

Zaman: Belirsiz

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 25 Ders Kitabı Cevapları

5. ETKİNLİK: Aşağıdaki yargıları metinden hareketle sebep-sonuç ilişkisi oluşturacak şekilde eşleştiriniz.

Çok yaşlandığı için ==> dışarıya çıkması zor oluyordu
Başkalarına yük olmak istemediği için ==> etrafındaki insanların yardım tekliflerini kabul etmedi.
Ninenin kızı hastalandığından ==> iki küçük torununa kızının yakın dostları bakmaya başladı.
Ninenin babası bir hastalık yüzünden ==> kısa süre içinde vefat etmişti


6. ETKİNLİK: Aşağıdaki cümlelerden çıkarılabilecek diğer anlamları ilgili cümlelerin altına örnekteki gibi yazınız.

• Bazıları nineye yardım etmeye çalışıyordu.
Cevap: Demekki nine daha öncede gelen yardımları kabul etmemişti.

• Bütün bu olanlar avukatı da çok değiştirmişti.
Cevap: Demekki bu olanlar sadece avukatı değil başkalarınıda değiştirmişti.

• Birkaç kişi onun bu işin üstesinden geleceğine inanmıyordu.
Cevap: Demekki bir kaç kişi dışında diğerleri bu işin üstesinden geleceğine inanıyormuş.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 26 Ders Kitabı Cevapları

7. ETKİNLİK: Aşağıdaki cümlelerde “da/de”nin yazımlarını inceleyiniz. Doğru yazıldığı cümlelerin başına “D”, yanlış yazıldığı cümlelerin başına “Y” yazınız.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 26 Ders Kitabı Cevapları

8. ETKİNLİK: Aşağıdaki cümlelerde geçen altı çizili fiillerin mastar hâlini örnekteki gibi yazınız.
Cevap:

1. hastalanmak
2. kaldırmak
3. kalmak
4. etmek
5. istemek
6. geri çevirmek
7. üzülmek
8. bulmak
9. giymek

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 27 Ders Kitabı Cevapları

9. ETKİNLİK

a. Aşağıdaki cümlelerde iş, oluş, durum bildiren sözcüklerin altını örneklerdeki gibi çiziniz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 27 Ders Kitabı Cevapları


b. Altını çizdiğiniz; iş, oluş, durum bildiren sözcükleri örneklerdeki gibi gruplandırarak aşağıya yazınız.

İş Bildiren Sözcükler: yazarım – taşıyor -koştu
Durum Bildiren Sözcükler: oturmazdı – uyanırım – oynuyor
Oluş Bildiren Sözcükler: kızarmıştı – olgunlaşır – uzuyor



10. ETKİNLİK: a. En son okuduğunuz kitap hangisidir? Kitabın adını, konusunu, yazarını, kahramanlarını ve kitaptaki olayı aşağıya yazınız.
Cevap:

En son Martı isimli kitabı okumuştum.

Kitabın Adı: Martı
Kitabın Yazarı: Bach
Kitabın Konusu: Bir Martı’nın özgürlüğü için verdiği mücadele
Kitabın Kahramanları: Martı Livingston ve diğer martılar
Kitabın Olayı: Martı Livingston diğer martılardan çok farklıdır. Diğerlerinin aksine çok farklı bir martıdır. Özgürlük ve hayalleri için uğruna diğer martılar tarafından alay edilmş küçük görülmüştür. Fakat en sonunda kimsenin yapamadığını o yapmıştır.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 28 Ders Kitabı Cevapları

b. Bir kitap yazmış olsaydınız kitabınızın adı ve konusu ne olurdu? Aşağıya yazınız.

Kitabın Adı: Gökyüzündeki Çocuk
Kitabın Konusu: Küçük yaşta uzaya çıkma hayali kuran çocuğun yıllar sonra bir uzay aracının kaptanlığını üstlenip aya gitmesini konu alıyor.


SONRAKİ METNE HAZIRLIK

“Bana Bir Masal Anlat Baba” isimli şarkıyı dinleyiniz. Şarkının sözlerini defterinize yazınız.

Bana Bir Masal Anlat İsimli Şarkının Sözleri


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Özgün Yayınları 2019-2020 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Etiket: 7 sınıf türkçe cevapları özgün, türkçe özgün yayınları 7 sınıf cevapları ninenin kitabı
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (42 oy, ortalama: 5 üzerinden 4,19)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Yalnızca Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Ödevini Sor