Cevap Yaz
12 Mayıs 2022, 11:12 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 34-35. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 34-35. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 1. Tema Değerlendirme Soruları konusunun bulunduğu 7. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 34-35 cevapları konusunu paylaştık. 1. Tema Değerlendirme Soruları içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 34-35. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 34-35. Sayfa Cevapları 1. Tema Değerlendirme Soruları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 34 Ders Kitabı Cevapları

(1, 2 ve 3. soruyu metinden hareketle cevaplayınız.)

1. Yazarı etkileyen olay nedir?
Cevap: Arkadaşının anlattığı olayda yaşlı adamın merdivenleri her çıkmasına Allah’a şükretmesi çok etkilemiştir. 

2. “Yaşlı insanlar, hele okumuş yazmış kimseler, pek duygulu olurlar.” sözüne katılıyor musunuz? Neden?
Cevap: Evet bu söze katılıyorum. Yaşayıp gören yaşlılar geçmişe baktıklarında özlem duygusu onları hüzünlendirir. 

3. Okuduğunuz metnin ana fikrini yazınız.
Cevap: Zamanın kıymeti.

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde deyim cümlenin anlamına uygun kullanılmamıştır?
Cevap: D) Bu eşyaları atmaya bir türlü dilim varmıyor.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 35 Ders Kitabı Cevapları

5. Aşağıdaki çekimli fiillerin hangisinde zaman anlamı vardır?
Cevap: B) Boş vakitlerini güzel bir şekilde değerlendirmelisin.

6. Aşağıdaki çekimli fiillerin hangisinde dilek anlamı yoktur?
Cevap: B) Dün fuardan telefon aldı.


7. Aşağıdaki koyu harflerle yazılmış fiilleri belirttikleri anlam özelliklerine göre eşleştiriniz.
Cevap: 

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 35 Ders Kitabı Cevapları


8. Aşağıdaki dizelerde bulunan söz sanatlarını belirleyerek boşluklara yazınız
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 35 Ders Kitabı Cevapları

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.