Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
4 Ekim 2021, 10:48
Betül Betül
Yönetici
Konu Sayısı: 62

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 38-39-40-41-42-43. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 38-39-40-41-42-43. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğrtim yılı konusunda 7. Sınıf Öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 38-39-40-41-42 ve 43’teki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 38-39-40-41-42-43. Sayfa Cevapları MEB Yayınları konusunda Atatürk’ü Gördüm Düşümde başlıklı etkinlik çalışmalarını cevapladık.

7. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 38-39-40-41-42-43. Sayfa Cevapları Atatürk’ü Gördüm Düşümde

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 38 Ders Kitabı Cevapları

Hazırlık Çalışmaları

• Atatürk’ün kişilik özellikleri hakkında bildiklerinizi anlatınız.
Cevap: Mustafa Kemal Atatürk ileri görüşlü, zeki,sabırlı bir kişidir.

• Sizce Atatürk’ün kişilik özelliklerinden hangisi ya da hangileri onu başarılı bir lider yapmış olabilir? Anlatınız.
Cevap: Atatürk’ün kişilik özelliklerinden hepsi onun başarılı bir lider olmasını sağlamıştır.Çünkü başarılı olabilmek için bu özelliklerin birçoğuna sahip olunması gerekir.

• Aşağıdaki görsellerin sizde uyandırdığı duygu ve düşünceleri arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Aşağıdaki görseller bende Atatürk’ün milleti için birçok şey yaptığını ve onun gerçekten sevilen bir kişilik bir insan olduğunu düşündürdü.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 40 Ders Kitabı Cevapları

1.Etkinlik Şiirde geçen anlamını bilmediğiniz kelimeleri belirleyiniz. Belirlediğiniz kelimelerin anlamlarını şiirden hareketle tahmin ederek yazınız. Tahminlerinizin doğruluğunu TDK Türkçe sözlükten kontrol ediniz.
Cevap:
Keder: Tahminim hüzün gerçek anlamı ise acı, hüzün.

1. “Sizler yaşadıkça çocuklarım / Ben de yaşıyorum demek,” dizelerini açıklayınız.
Cevap: Sizler yaşadıkça çocuklarım bende yaşıyorum demek dizesinde anlatmak istediği sizler var oldukça bende varımdır.

2. Şiirde, “Vatan siz” söz grubu ile anlatılmak istenen nedir?
Cevap: Vatanı bizler vatan yaparız, anlatılmak istenen budur.

3. Şiirde, Atatürk ile çocuklar arasında nasıl bir bağ kurulmuştur? Açıklayınız.
Cevap: Atatürk ile çocuklar arasında güzel bir bağ kurulmuştur. Çocukların yaşadığı sevinçle kederle Atatürk’ün de yaşayacağını belirtmiştir.

4. Şiirin sizi etkileyen dizesini/dizelerini nedenleriyle birlikte anlatınız.
Cevap: Vatan ya vatan dizesini çok sevdim çünkü ne olursa olsun vatan için demek istemiş.

5. Sizce şair hangi duygular içerisindedir? Anlatınız.
Cevap: Şairin duyguları Atatürk ve vatan sevgisidir.

6. Şiirin ana duygusu nedir?
Cevap: Şiirin ana duygusu vatandır.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 41 Ders Kitabı Cevapları

Atatürk’ün ülkemizin kalkınması için neler yaptığını öğretmeninizin yönlendirmelerini dikkate alarak anlatınız.
Cevap: Atatürk ülkemizin kalkınması için birçok şey yapmıştır.Bunlar birçok ilke uygulamıştır, devletçilik, milliyetçilik, cumhuriyetçilik, halkçılık, inkılapçılık, devletçilik ve laiklik.


Aşağıdaki cümlelerde koyu harflerle yazılmış fiilleri örnekteki gibi eşleştiriniz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 41 Ders Kitabı Cevapları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 42 Ders Kitabı Cevapları

Aşağıdaki paragraflarda kullanılan düşünceyi geliştirme yollarını bularak altlarındaki boşluklara yazınız.

1)Karşılaştırma

2)Benzetme

3)Tanımlama

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 43 Ders Kitabı Cevapları

“Atatürk” ile ilgili yazılı ve görsel medyadan yararlanarak bir haber metni yazınız. Yazınıza uygun bir başlık belirleyiniz.

ATATÜRK’ÜN İLERİ GÖRÜŞLÜLÜĞÜ
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 43 Ders Kitabı Cevapları


Yanda Türk tarihindeki kadın kahramanlardan bazılarının isimleri verilmiştir. Verilen kadın kahramanlarımızdan birini seçerek seçtiğiniz kahramanı tanıtan bir sunum hazırlayınız.
Cevap:
NENE HATUN:Nene Hatun Kahraman Türk kadınlarımızdan biridir. Aziziye Tabyası Ruslar tarafından ele geçirildikten sonra yaralı bir asker tarafından Türk milletine duyurulmuştur. Halk askere yardıma koşmuştur Nene Hatunda bunlardan biriydi evinde küçük bir oğlu ve bir bebeğini bırakıp en önlerde gitmiştir. Birçok kişi şehit olmuş ve birçokta yaralımız vardı. Nene Hatun savaşın bitmesine rağmen evine dönmemiştir orada kalıp yaralılara yardım etmiştir.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 38-39-40-41-42-43. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Oyla post
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.