9.Sınıf Coğrafya Ders Kitabı 16-20-21-22. Sayfa Cevapları GÜN Yayıncılık 2024-2025 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 9. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ayrıca içerisinde Coğrafya ve Bölümleri konusunun bulunduğu 9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 16-20-21-22 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.
Aşağıdaki doğal ortamları inceleyiniz. Bu ortamların nasıl oluştuğunu, nerelerde bulunduğunu ve neleri etkilediğini öğrenmek için ne yapmalıyız? Düşüncelerinizi sınıftaki arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Bu yüksek dağlar deniz seviyesinden oldukça yüksek, ısısı düşük iklimlerde bu tarz karlı dağlar görülebilir. İkinci resimde yağış seviyesinin düşük, sıcaklık seviyesinin kavurucu olduğu bölgelerde bu tarz kuraklık olayları yaşanabilir. Üçüncü resimde dere yataklarının kapatılması, uzun süredir yağış almamasından ve kuraklıktan ötürü bu tarz su taşkınlıkları oluşabilir. Dördüncü resimde ağaçlandırma az olduğu yağışın fazla olduğu bölgelerde bu tarz toprak kaymaları meydana gelebilir. Yer kabuğunun içerisindeki sıvılaşmış magma gazları enerjisini biriktirerek bazı dağların tepesinden aşırı sıkışmadan ötürü patlamaya neden olabilir. Yoğun yağış alan bölgelerde ağaçlandırma doğal yollarla artış gösterir.
Sizce coğrafya öğrenmenin başka ne türlü yararları vardır? Bu konudaki düşüncelerinizi defterinize yazınız.
Cevap: Coğrafya öğrenmek yaşadığımız yer hakkında bilgi sahibi olarak oluşabilecek tehlikelere karşı önlem almamızı sağlar. Aynı zaman da iklimi bilerek ekonomik faaliyetleri de ona göre şekillendiririz.
Aşağıdaki tabloyu örneğe uygun olarak tamamlayınız
Cevap:
Aşağıdaki etkinlikleri coğrafyanın hangi kolları incelemektedir? Etkinlikleri gösteren harfleri aşağıdaki bölümlerin karşısına yazınız.
Cevap:
Coğrafya bilimine katkıda bulunmuş Türk ve Müslüman bilim insanlarının hangileri olduğunu araştırarak elde ettiğiniz bilgileri sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap:
Evliya Çelebi → Gezmiş olduğu yerler hakkında detaylı bilgiler vererek coğrafyaya katkıda bulunmuştur.
Piri Reis → Denizde yapmış olduğu seferler ile edindiği bilgilere dayanarak dünya haritası çizmiştir.
Biruni → Dünya yüzeyinin şekillenmesi ve buna bağlı olan güçler hakkında gözlemler yaparak teoriler geliştirmiştir.
Katip Çelebi → İslam coğrafyasına dair araştırmalar yaparak bizlere ulaştırmıştır.
Seydi Ali Reis → Denizci olan Seydi Ali Reis Akdeniz Coğrafyasını öğrenerek bizlere aktarmıştır.
Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
Linkedin'de Paylaş
doğal ortamların nasıl oluştuğunu ve etkilediklerini anlamak zorlayıcıydı. Sınıf arkadaşlarımla bu konuyu tartıştık ve birlikte araştırmalar yaparak daha iyi anlamaya çalıştık
Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.