Cevap Yaz
17 Mart 2022, 15:06 - Sena Yazdı

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 151-152. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

9.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı 151-152. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 9. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 5. Ünite Değerlendirme Çalışmaları konusunun da bulunduğu 9. sınıf edebiyat ders kitabı sayfa 151-152 cevapları konusunu paylaştık. 5. Ünite Değerlendirme Çalışmaları konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı 151-152. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

9.Sınıf Öğün Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı 151-152. Sayfa Cevapları 5. Ünite Değerlendirme Çalışmaları

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 151 Cevapları Öğün Yayınları

1.Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere uygun sözcükleri yazınız.
Cevap: 

• Romanda plan __serim__ , __düğüm__ ve __çözüm__ olmak üzere üçe ayrılır.

• Romanda belli bir düşüncenin, zihniyetin temsilciliğini yapan kişiye __tip__ denir.

• Romanın dışında var olan zamana __kozmik zaman__ denir.

• Türk edebiyatında ilk çeviri roman __Yusuf Kâmil Paşa__ tarafından 1862’de çevrilen __telamak__ adlı eserdir.

• Türk edebiyatında ilk yerli roman __Şemsettin Sami__ tarafından yazılan __ Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat__ adlı eserdir.


2.Aşağıdaki cümlelerin karşısına yargılar doğru ise (D), yanlış ise (Y) yazınız.
Cevap: 

• Karakter, tipe göre çok boyutludur. (D)
• Roman yazarı eserini nesnel bir gerçeklikle oluşturur. (Y)
• Romandaki olayların anlatıldığı zamana vaka zamanı denir. (D)
• Batılı roman tekniğine uygun olarak yazılan romanlarımız Aşk-ı Memnu ve Mai ve Siyah’tır. (D)
• Romandaki kişi sayısı, hikâyeye göre daha sınırlıdır. (Y)


3.Aşağıdakilerden hangisi hikâyeyi romandan ayıran bir özelliktir?
Cevap: D) Olayları ayrıntıya girmeden kısaca anlatması 


4.Bu cümlede boş bırakılan yere, aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
Cevap: D) Roman


5.Yukarıda numaralanmış yerlerden hangisinde yazar(çeviren)-eser eşleştirmesinde yanlışlık yapılmıştır?
Cevap: E) V


9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 152 Cevapları Öğün Yayınları

6.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde hikâye ile romanın karşılaştırılması sırasında bir bilgi yanlışlığı yapılmıştır?
Cevap: E) Romanda zaman dilimi, hikâyeye göre daha geniştir. 


7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bu açıklamaya uygun bir zamir vardır?
Cevap: C) Bu elbiseyi ben kendim diktim. 


8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde belgisiz zamir özne görevinde kullanılmıştır?
Cevap: D) Herkes bir mağarada kendi yüzüyle dövüşecek. 


9. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde soru anlamı zamirle sağlanmıştır?
Cevap: A) Geçen haftaki yarışmada siz kaçıncı oldunuz? 


10. Yukarıda parantezlerle belirtilen yerlere aşağıdakilerden hangisinde verilen noktalama işaretleri getirilmelidir?
Cevap: B) (,) (;) (,)


9.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları 151-152. Sayfa, 5. Ünite Değerlendirme Çalışmaları  2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.