Cevap Yaz
17 Mart 2022, 15:05 - Zülal Güneş Yazdı

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 193-194-195. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

9.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı 193-194-195. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde liseye giden 9. sınıf öğrencilerimize özel olarak hazırladığımız ve içerisinde 6. Ünite Değerlendirme Çalışmaları Cevapları’nın da bulunduğu 9. sınıf edebiyat ders kitabı sayfa 193-194-195 cevapları konusunu paylaştık. 6. Ünite Değerlendirme Çalışmaları konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı 193-194-195. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

9.Sınıf Öğün Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı 193-194-195. Sayfa Cevapları 6. Ünite Değerlendirme Çalışmaları

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 193 Cevapları Öğün Yayınları

 1. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere uygun sözcükler yazınız
Cevap:

• Bir sahnede, seyirciler önünde, oyuncuların sergilemesi amacıyla yazılan edebî metinlere tiyatro denir.

• Tanzimat Dönemi’nde, İbrahim Şinasi ilk Türkçe oyun olan Şair Evlenmesi’ni yazmıştır.

• Anlatmaya bağlı edebî metinlerdeki olay örgüsünün yerini göstermeye bağlı edebî metinlerde dramatik örgü alır.

• Seyircide korku, acıma, heyecan duyguları uyandıran tiyatro çeşidine trajedi , yaşamın gülünç yanlarını ortaya koyan tiyatro çeşidine komedi, hayatı gülünç ve acıklı yönleriyle ortaya koyan tiyatro çeşidine dram denir.

• Yazılı bir metne dayanmayan, doğaçlama olarak oynanan oyuna tuluat denir


 2. Aşağıdaki cümlelerin karşısına yargılar doğru ise (D), yanlış ise (Y) yazınız.
Cevap:

Trajedide, konular tarihten ya da mitolojiden seçilir. (D)

Dram türünde üç birlik kuralına uyma zorunluluğu yoktur. (D)

Toplumların aksayan yönlerini ele alan komedi türüne entrika komedisi denir. (Y)

Bir edebî eseri sahnede sergilemeye, dramatize etmek denir.(D)

Komedinin üslubunda soyluluk ve ciddiyet aranır. (Y)


3. Aşağıda verilen ifadeleri doğru kavramlarla eşleştiriniz
Cevap:

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 193 Ders Kitabı Cevapları


9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 194 Cevapları Öğün Yayınları

4. Bu parça, aşağıdaki edebî türlerin hangisinden alınmış olabilir?
Cevap: E) Tiyatro

5. Aşağıda tiyatro ile ilgili olarak verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C) Tiyatro oyunu, belli bir metne bağlı kalmadan doğaçlama sahnelenir. 

6. (…) Numaralanmış cümlelerin hangisinde tiyatroyu romandan ayıran en belirgin özellik verilmiştir?
Cevap: D) IV

7. Aşağıdakilerden hangisi trajedinin özelliklerinden değildir?
Cevap: A) Çirkin ve kötü sözlere sahnede yer verilir. 

8. (…) Numaralanmış cümlelerde özellikleri verilen türler sırasıyla aşağıdaki seçeneklerin hangisinde verilmiştir?
Cevap: E) Hikâye – roman – tiyatro


9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 195 Cevapları Öğün Yayınları

9. (…) Yukarıda boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
Cevap: A) Karakter – Töre – Entrika 

10. Aşağıdakilerden hangisi modern tiyatro içinde yer almaz?
Cevap: E) Trajedi

11. Zarflar da ek-eylem alarak yüklem görevinde kullanılabilir.
Aşağıdaki dizelerin hangisinde zarf, yüklem görevinde kullanılmıştır?
Cevap: E) Bu temmuz, ağustos ayları böyledir. 

12. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde soru anlamı zarfla sağlanmıştır?
Cevap: D) Hastanın durumu bugün nasılmış? 

13. (…) Yukarıdaki karşılıklı konuşmada boş bırakılan yerlere, sırasıyla hangi noktalama işaretleri konulmalıdır?
Cevap: A) (,) (?) (—) (’)


9.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları 193-194-195. Sayfa, 6. Ünite Değerlendirme Çalışmaları Cevapları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.