Cevap Yaz
17 Mart 2022, 15:04 - Sena Yazdı

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 200-203. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

9.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı 200-203. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 9. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Çocukluk Metni Cevapları konusunun da bulunduğu 9. sınıf edebiyat ders kitabı sayfa 200-203 cevapları konusunu paylaştık. Çocukluk Metni ile ilgili eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı 200-203. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

9.Sınıf Öğün Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı 200-203. Sayfa Cevapları Çocukluk

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 200 Cevapları Öğün Yayınları

Metne Hazırlık

1. İnsan kendi yaşam öyküsünü yazarken objektif davranabilir mi? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: İnsan kendi yaşam öyküsünü yazarken objektif davranamaz. Çünkü ister istemez iyi şeyleri ön plana çıkarırken kötü hatıraları halı altı edecektir. Bu yüzden yaşam öyküleri başkası tarafından yazılmalıdır.


2. Sizce başka birinin hayatını anlatmak mı yoksa kendi hayatınızı anlatmak mı daha zordur? Açıklayınız.
Cevap: Bence kendi hayatımızı anlatmak daha zordur. Çünkü insanoğlu ister istemez iyi görünmek ister ve kendi hayatımızı anlatırken kötü şeylerden bahsetmek istemeyiz.


9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 203 Cevapları Öğün Yayınları

Metni Anlama ve Çözümleme

1. Yazar, çocukluğunu neden mutsuz olarak nitelemektedir? Nedenleriyle belirtiniz.
Cevap: Çünkü büyükleri yüzünden etrafa saçma öpücükler vermeye, acayip söz kırıntıları yumurtlamaya ve sahte davranmaya zorlanıyormuş.


2. Yazar, dadısını nasıl betimlemektedir? Açıklayınız.
Cevap: ”Örgülü, simsiyah saçları yüzünü çerçeveleyerek arkadan yuvarlanıp topuzlaşıyorlar. Hotoza benzer siyah takkesi de var. Uzun ve bol etekleri üstünde, beyaz önlüğü ve yakası hep tertemiz, kolalı, kusursuz. Biraz iri, güzel bir kadın.” şeklinde betimlemektedir.


3. “Doğuştan üç dilde birden düşünebilmenin, konuşabilmenin, sözcük bulabilmenin keyfini sürüyordum.” sözüyle yazar ne anlatmak istemektedir? Açıklayınız.
Cevap: Doğduğundan beri üç dile hakim olduğunu, üç dilde de konuşabildiğini ve bundan keyif aldığını anlatmak istemektedir.


4. Metnin ana düşüncesini ve yardımcı düşüncelerini tespit ediniz.
Cevap: 

Ana düşüncesi: Yazarın çocukluk anıları ile birlikte ressam olma yolunun nasıl şekillendiği.

Yardımcı düşünceler: Çocukluğundaki  mutsuzluğunun sebebini açıklaması ve sonradan yabancı dilini geliştirdiği kısımlar.


5. Metindeki yazara özgü dil ve anlatım özelliklerini belirleyiniz.
Cevap: 


6. Otobiyografik romanlarda ya da otobiyografi türünde yazılmış metinlerde fotoğraflardan yararlanılmasının sizce esere katkısı ne olabilir? Düşüncelerinizi paylaşınız.
Cevap: Fotoğraflardan yararlanmak metindeki betimlemeleri desteklemektedir. 


7. Otobiyografi türünde yazılmış diğer önemli eserleri ve bu eserlerin yazarlarını belirtiniz.
Cevap: 

Yaşamak Ne Güzel Şey Be Kardeşim – Nazım Hikmet
Turgut Uyar’ın Çocuklarıyız – Derviş Aydın Akkoç
Şakir Paşa Ailesi – Şirin Devrim
Bir Bilim Adamının Romanı – Oğuz Atay
Melek Kobra – Gökhan Akçura
Halide Edip – İpek Çalışlar


Etkinlik

Aşağıdaki tabloyu uygun şekilde doldurunuz.
Cevap:

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 203 Ders Kitabı Cevapları


9.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları 200-203. Sayfa, Çocukluk Metni Cevapları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.