Cevap Yaz
17 Mart 2022, 15:04 - Zülal Güneş Yazdı

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 209-210. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

9.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı 209-210. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 9. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 7. Ünite Değerlendirme Çalışmaları konusunun da bulunduğu 9. sınıf edebiyat ders kitabı sayfa 209-210 cevapları konusunu paylaştık. 7. Ünite Değerlendirme Çalışmaları içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı 209-210. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

9.Sınıf Öğün Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı 209-210. Sayfa Cevapları 7. Ünite Değerlendirme Çalışmaları

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 209 Cevapları Öğün Yayınları

1.Aşağıdaki cümlelerin karşısına yargılar doğru ise (D), yanlış ise (Y) yazınız
Cevap:

• Otobiyografilerde, kişinin yaşamı başka bir yazar tarafından anlatılır. (Y)

• İslamiyet Etkisinde Gelişen Türk Edebiyatı Dönemi’nde şair biyografilerine portre denir. (Y)

• CV, genellikle iş başvurularında kullanılır. (D)

• Biyografiler belgelere dayandırılarak yazılmalıdır. (D)


 2. Aşağıdakilerden hangisi Türk şairlerinin biyografilerinin toplandığı ilk Türkçe şuara (şairler) tezkiresidir?
Cevap: C) Mecâlisü’n-Nefâis 

 3. Aşağıdakilerden hangisi biyografi ile ilgili değildir?
Cevap: B) Hamse 

4. Bilimsel bir konuyu veya bir kimsenin yaşamını, eserlerini ayrıntılı olarak ele alan eserlere ……… denir.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
Cevap:  C) Monografi

5. (…) Bu parçada aşağıdaki metin türlerinin hangisine özgü anlatım nitelikleri ağır basmaktadır?
Cevap: A) Biyografi 

6. (…) Yukarıdaki numaralanmış yerlerin hangisinde bilgi yanlışlığı vardır?
Cevap: D) IV


9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 210 Cevapları Öğün Yayınları

 7. Aşağıdakilerden hangisi öğretici bir metin türü değildir?
Cevap: D) Roman


 8. Aşağıdaki yazar-eser eşleştirmelerini yapınız.
Cevap:

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 210 Ders Kitabı Cevapları


 9. Aşağıdaki altı çizili fiillerden hangisi oluş bildirmektedir?
Cevap: E) Sulamayınca bütün çiçekler solmuş.

10. Güzel şeyler düşünmeye zorluyorum kendimi. (I) Ama şöyle diyor içimdeki ses: (II) Ne var peki güzel; (III) iyi olan, (IV) hoş olan ne var? (V)
Yukarıdaki parçada numaralanmış noktalama işaretlerinden hangisi yanlış kullanılmıştır?
Cevap: E) V


9.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları 209-210. Sayfa, 7. Ünite Değerlendirme Çalışmaları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.