Cevap Yaz
18 Mart 2022, 9:35 - Zülal Güneş Yazdı

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 215-217. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 215-217. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 9. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Tanpınar’ın Mektupları Metni Cevapları konusunun da bulunduğu 9. sınıf edebiyat ders kitabı sayfa 215-217 cevapları konusunu paylaştık. Tanpınar’ın Mektupları Metni ile ilgili eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 215-217. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

9.Sınıf Öğün Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı 215-217. Sayfa Cevapları Tanpınar’ın Mektupları

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 215 Cevapları Öğün Yayınları

Metne Hazırlık

1. Yazarların birbirlerine mektup yazarken kullandıkları edebî üslup, yazdıkları mektubu ne yönde etkiler? Açıklayınız.
Cevap: Edebi bir üslup ile aralarındaki samimiyeti ve mesafenin korunmasını sağlamaktadır. 

2. Edebî mektupların gazete veya dergilerde yayımlanmasının ne gibi önemi vardır? Açıklayınız.
Cevap: Okurlar edebi mektup türünü öğrenerek daha çok yayılmasına yardımcı olur. Ayrıca toplumun sanat anlayışını geliştirir.

3. Mektup başka hangi edebî türlerde kullanılabilir? Tartışınız
Cevap: Olaya yön vermek için roman, tiyatro ve hikaye türlerinde de kullanılır. 


9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 217 Cevapları Öğün Yayınları

Metni Anlama ve Çözümleme

1. Okuduğunuz mektubun, edebî mektup olduğunu gösteren özellikleri nelerdir? Açıklayınız.
Cevap: Ciddi bir üslup ile yazılmış ve sanat ve düşünce konuları ele alınmıştır. 

2. Okuduğunuz mektubun giriş, gelişme ve sonuç bölümlerini saptayınız.
Cevap: Giriş bölümünde alıcıyı selamlamış ve neden mektuba geç cevap verdiğini açıklamıştır. Gelişme bölümünde manzumelerde kafiye ve redif hakkında görüş önerilerini bildirmektedir.  Sonuç bölümünde ise yazar yaptığı çalışmalar ile ilgili bir örneği alıcıya göndermiş ve bilgilendirip alıcı ve ailesini selamlamıştır. 

3. Mektuptan, yazarın sanat görüşleriyle ilgili çıkarımlarda bulununuz.
Cevap: Manzumelerde kafiye ve redifin olması gerektiğini çünkü hem kulağa hem de göze hitap ettiğini düşünmektedir. 

4. Tanpınar’ın mektubunda ortaya konan bilgi, tespit ve yorumları; gerekçe, kanıt, tutarlılık, geçerlilik ve doğruluk açısından değerlendiriniz
Cevap: Anlattıları tutarlıdır fakat görüş bildirdiği için özneldir. Doğruluğu ise yazarın kendi kaleminden alınana bir örnektir. 

5. Edebî mektupların özel mektuplarla benzerliğinden yola çıkarak okuduğunuz mektubu, bu yönden değerlendiriniz
Cevap: Hitap sözü ile başlamıştır. Gönderici ve alıcı arasındaki yakınlık bu hitap sözü ile anlaşılmaktadır. Benzerlik yönünden sağ alt köşeye isim sağ üst köşeye tarih yazılmıştır. Giriş, gelişme ve sonuç bölümü bulunmaktadır. 

6. Tanpınar’ın mektubundan hareketle yazarın edebiyat anlayışı hakkında ne söyleyebilirsiniz?
Cevap: Şiiri seven, şiirde kafiye ve redife önem veren bir yazardır.


9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları 215-217. Sayfa, Tanpınar’ın Mektupları Metni Cevapları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.