Cevap Yaz
22 Ocak 2023, 17:15 - Sena Yazdı

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 219-220-221-222. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 219-220-221-222. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 9. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 7. Ünite Ölçme Ve Değerlendirme Çalışmaları konusunun bulunduğu 9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 219-220-221-222 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 219-220-221-222. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

9.Sınıf MEB Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı 219-220-221-222. Sayfa Cevapları 7. Ünite Ölçme Ve Değerlendirme Çalışmaları

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 220 Cevapları MEB Yayınları

1. Metinden hareketle biyografi türünün hangi özelikleri belirlenebilir?
Cevap:

  • Biyografi metinlerinde kişinin hayatı, eserleri kişiliği gibi özellikleri anlatılır.
  • Nesnel yargılarla cümleler kurulur.
  • Belgesel nitelikte olurlar.
  • Gelecek nesillere örnek oluştururlar.

2. Metinden hareketle Falih Rıfkı Atay ile ilgili neler söylenebilir?
Cevap:

  • Yazı hayatına okulda başlamıştır. 
  • Küçük manzumeler ve nesir parçaları yazmıştır.
  • 20 Eylül 1918’de Kazım Şinasi Dersan, Necmettin Sadak ve Ali Naci Karaca ile akşam gazetesini çıkarmıştır. 
  • Akşam gazetesine ortak olabilmek için babasından kalan evi satmıştır.

3. Metnin dil ve anlatım özellikleri hakkında neler söylenebilir?
Cevap: Metinde sade ve yalın bir dil kullanılarak açıklayıcı anlatım kullanılmıştır. 


4. Metindeki bağlaçları bularak bunların işlevlerini belirleyiniz.
Cevap: Metinde ” ile, ve, da” bağlaçları kullanılmıştır. Bu bağlaçlar sözcükleri birbirine bağlamaktadır.


5. Metindeki edatları bularak bunların işlevlerini belirleyiniz.
Cevap: Metinde ” ..a göre, ile, için” edatları kullanılmıştır. Bu edatlar cümle içindeki sözcükler arasında anlam ilgisi kurmaktadır.


6. Yukarıdaki metinle ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
Cevap: C) Bir şairin hayatından bir bölüm anlatılmıştır. 


7. Bu cümlelerde geçen “yalnız” kelimeleri tür yönünden ikişerli eşleştirildiğinde hangisi dışarıda kalır?
Cevap: D) IV


8. Bu parçada ayraçlarla ( ) belirtilen yerlere, aşağıdakilerin hangisinde verilen noktalama işaretleri sırasıyla getirilmelidir?
Cevap: D) (,) (.) (,) (…) 


9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 221 Cevapları MEB Yayınları

9. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri bu metinden hareketle uygun ifadelerle doldurunuz.
Cevap: 

a. Metin içerik yönüyle …..otobiyografi….. türü özelliği göstermektedir.
b. Parçada anlatıcı ……birinci….. kişidir.
c. Parçada sanatçı ……kendi…… yaşamını anlatmaktadır.
ç. Parçada …sade…. bir dil ve …..samimi….. anlatım biçimi kullanılmıştır.


10. Yukarıdaki numaralanmış cümlelerin hangisinde edatın cümleye kattığı anlam yanlış verilmiştir?
Cevap: A) I. 


11. Aşağıdaki eserlerden hangisi, türü yönüyle ötekilerden farklıdır?
Cevap: A) Evrak-ı Perişan 


9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 222 Cevapları MEB Yayınları

12. Aşağıda verilen tanılayıcı dallanmış ağaçtaki bilgilerden bazısı doğru, bazısı yanlıştır. İlk ifadeden başlayıp, cevap oklarını takip ederek doğru çıkışa ulaşınız.
Cevap: 

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 222 Cevapları MEB Yayınları

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.