Cevap Yaz
18 Mart 2022, 12:13 - Sena Yazdı

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 231-232-233. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 231-232-233. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 9. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 8. Ünite Değerlendirme Çalışmaları konusunun da bulunduğu 9. sınıf edebiyat ders kitabı sayfa 231-232-233 cevapları konusunu paylaştık. 8. Ünite Değerlendirme Çalışmaları konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 231-232-233. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

9.Sınıf Öğün Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı 231-232-233. Sayfa Cevapları 8. Ünite Değerlendirme Çalışmaları

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 231 Cevapları Öğün Yayınları

1.Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere uygun sözcükleri yazınız.
Cevap: 

• Mektupları genel olarak __özel mektup__ , __edebi mektup__ , __resmi mektup__ ve __iş mektubu__  şeklinde dörde ayırabiliriz.

__Özel mektup__ birbirine yakın, eş-dost, akraba arasında yazılan mektuplardır.

__Edebi__ mektuplar, dönemin düşünce, sanat ve siyasi olaylarını yansıtan belge niteliğini taşır.

• Halide Edip’in __Handan__ adlı eseri mektup tarzında yazılmış bir romandır.

• Özel kişilerin iş kurumlarına ya da iş kurumlarının kendi aralarında gönderdikleri mektuplara __iş mektubu__ denir.


2.Aşağıda verilen cümlelerin karşısına yargılar doğru ise (D), yanlış ise (Y) yazınız.
Cevap: 

• Özel mektuplarda ciddi ve ağırbaşlı bir üslup kullanılır. (Y)

• Bir Kadın Düşmanı adlı eser mektup-roman türünde bir eser olup yazarı Hüseyin Rahmi Günpınar’ dır. (Y)

• Edebî mektupların özel mektuplardan farkı, içerik bakımından sanat sorunlarını kapsaması ve anlatım bakımından özgün olmasıdır. (D)

• Gönderici ile alıcı arasındaki ilişki, mektubun dil ve anlatımını etkiler. (D)

• Mektup, diğer edebiyat türlerini etkilemiştir. Nurullah Ataç, Şehir Mektupları adlı deneme kitabını mektup tarzında yazmıştır. (Y)


3.Aşağıda Mustafa Kemal Atatürk’ün, annesi Zübeyde Hanım’a yazdığı mektuptan bir bölüm alınmıştır. Mektupta boş bırakılan yerleri aşağıdaki kavramlarla eşleştiriniz.
Cevap:
9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 231 Ders Kitabı Cevapları


4.Aşağıdakilerden hangisi dilekçelerde her zaman bulunmaz?
Cevap: C) Ek 


9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 232 Cevapları Öğün Yayınları

5. Aşağıdakilerden hangisi özel mektupların özelliklerinden değildir?
Cevap: E) Sol alt köşeye tarih atılır. 


6. Bu parçada, aşağıdaki yazı türlerinden hangisine özgü nitelikler ağır basmaktadır?
Cevap: B) E-posta 


7. Aşağıdakilerden hangisi işledikleri konulara göre mektup türlerinden biri değildir?
Cevap: E) Veda mektubu 


8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir bilgi yanlışlığı vardır?
Cevap: B) Sanatçıların birbirlerine veya tanıdıklarına yazdıkları mektuplara resmî mektup denir. 


9. Aşağıdakilerden hangisi mektup türünde yazılmış bir yapıt değildir?
Cevap: D) Mendil Altında 


9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 233 Cevapları Öğün Yayınları

10.Aşağıdaki tabloyu uygun şekilde doldurunuz.
Cevap:
9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 233 Ders Kitabı Cevapları


11.Aşağıdaki cümlelerden hangisinde birden çok kelimeden oluşan fiil yoktur?
Cevap: C) Zavallı adam hem yorgun hem de üzüntülüydü. 


12.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiil basit yapıdadır?
Cevap: B) Onu bir daha görmedim. 


13.İnsanın üç güvenilir arkadaşı vardır (:) Yaşlı karısı (,) yaşlı köpeği ve hazır parası (.)
Yukarıda parantezle belirtilen yerlere aşağıdakilerden hangisinde verilen noktalama işaretleri getirilmelidir?
Cevap: E) (:) (,) (.)


9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları 231-232-233. Sayfa, 8. Ünite Değerlendirme Çalışmaları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.