Cevap Yaz
18 Mart 2022, 10:22 - Sena Yazdı

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 240-241. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 240-241. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 9. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 3 Nisan 2016 Ayaş Metni Cevapları konusunun da bulunduğu 9. sınıf edebiyat ders kitabı sayfa 240-241 cevapları konusunu paylaştık. 3 Nisan 2016 Ayaş Metni ile ilgili eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 240-241. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

9.Sınıf Öğün Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı 240-241. Sayfa Cevapları 3 Nisan 2016 Ayaş

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 240 Cevapları Öğün Yayınları

Metne Hazırlık

1. Sizce günlüklerin internet ortamına taşınıp blog şeklini alması içeriğinde değişikliğe neden olmuş mudur? Açıklayınız.
Cevap: Bence
pek bir değişiklik olmamıştır. Çünkü yazarlar yine başından geçen olayları defterlerine yazar gibi günü günü işlemektedir.


2. Kendinize ait blogunuz var mı? Varsa blog yazmanız size neler kazandırıyor? Anlatınız.
Cevap: Hayır yok.


9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 241 Cevapları Öğün Yayınları

Metni Anlama ve Çözümleme

1. Sizce, okuduğunuz blogda yamaç paraşütü ile ilgili bazı teknik kelimelerin kullanılması o dalla ilgilenen okuyucuların bloga olan ilgisini artırıyor mudur? Açıklayınız.
Cevap: Bence arttırıyordur. Çünkü ilgi duydukları alan ile ilgili yeni kelimeler öğrenmek ve bildiği terimleri görmek hoşlarına gidiyordur.


2. Alanında uzman kişilerin bloglarının okuyucusunun fazla olmasının sebebini okuduğunuz blogdan yola çıkarak açıklayınız.
Cevap: Çünkü uzman kişilerin yazdığı yazılar ve verdiği bilgiler güvenilir olduklarından daha fazla okuyucuları vardır.


3. Gazi Havacılık Kulübünün blogunda yazılanların fotoğraflarla desteklenmesi bloga görsel açıdan neler kazandırmıştır? Açıklayınız.
Cevap: Görseller metnin anlatımını destekleyerek zenginleştirmiştir. 


4. Günlük türünün özelliklerini göz önünde bulundurduğunuzda okuduğunuz blogda, günlük türüne ait hangi özellikler dikkatinizi çekiyor? Açıklayınız.
Cevap: Samimi senli benli bir ifade ile yazılmış, güncel bir olay anlatılmış ve akıcı bir dil kullanılması dikkatimi çekti.


5. Blog yazmak, blog yazarının sosyal çevresini genişletir mi? Tartışınız.
Cevap: Evet genişletir. Çünkü blog yazarak okuyucu sayısını arttıracaktır ve daha çok insan ile iletişime geçecektir. 


6. Okuduğunuz blogu kullanılan dil açısından değerlendiriniz. Düzenli bir şekilde blog yazmanın günlük hayatta güzel ve düzgün konuşmaya bir etkisi olabilir mi? Tartışınız.
Cevap: Blogda açık, saf ve samimi bir dil kullanılmıştır. Düzenli bir şekilde blog yazmak günlük hayatta güzel ve düzgün konuşmayı da destekler. Daha akıcı konuşmaya yardımcı olur.


7. Sizce ilgi alanları ve fikirleri aynı olan kişilerin bir araya gelip çok yazarlı blog oluşturması mümkün olabilir mi? Nedeniyle birlikte açıklayınız.
Cevap: Bence mümkün olabilir. Çünkü zevkleri,
fikirleri aynıdır ve herkesin de kendince bakış açısı olduğundan zengin bir anlatım olacaktır.


9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları 240-241. Sayfa, 3 Nisan 2016 Ayaş Metni Cevapları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.