Cevap Yaz
5 Nisan 2022, 2:06 - Zülal Güneş Yazdı

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 245-246. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 245-246. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 9. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 9. Ünite Değerlendirme Çalışmaları Cevapları konusunun da bulunduğu 9. sınıf edebiyat ders kitabı sayfa 245-246 cevapları konusunu paylaştık. 9. Ünite Değerlendirme Çalışmaları konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 245-246. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

9.Sınıf Öğün Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı 245-246. Sayfa Cevapları 9. Ünite Değerlendirme Çalışmaları

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 245 Cevapları Öğün Yayınları

 1.Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere uygun sözcükleri yazınız.
Cevap:

• Bir kişinin duygu, düşünce ve gözlemlerini günü gününe o günün tarihini atarak yazdığı yazılara günlük denir.

• Bazı günlüklerde, yazarın yaşadığı duygusal coşkunluğu, olayların kendisinin üzerinde bıraktığı etkiyi bulabiliriz. Bu tür günlüklere içe dönük günlük denir.

• Divan edebiyatında, günlüğün karşılığı ruznamedir.

• Edebiyatımızda, Batılı anlamda yayımlanmış ilk günlük, Direktör Ali Bey tarafından yazılan Seyahat Jurnali adlı eserdir.


 2.Aşağıdaki cümlelerin karşısına yargılar doğru ise (D), yanlış ise (Y) yazınız.
Cevap:

• Osmanlı Dönemi’nde padişahların görevlendirdiği kişilerin tuttukları notlar, günlük niteliği taşır. (D)

• Günlük yazarı, günlüğüne aktardığı olaylarla ilgili belgeleri de eklemek zorundadır. (Y)

• Günlükler, yazıldığı dönemden izler taşır. Döneminin sosyal ve siyasal olaylarından etkilenir. (D)

• Günlük yazarı her gün, o günle ilgili bir şeyler yazmak zorundadır. (Y)

• Edebiyatımıza “günlük” yerine “günce” terimini kazandıran sanatçımız, Falih Rıfkı Atay’dır. (Y)

• Dışa dönük günlüklerde, yazar bir bakıma kendi kendine konuşur, içinde bulunduğu doğal ve toplumsal çevreden yakınır. (Y)


3. (…)  Bu parça, aşağıdaki türlerden hangisine örnek olabilir?
Cevap: C) Günlük

4.Parçada boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
Cevap: A) Blog 

 5.Aşağıdakilerden hangisi günlüğün özelliklerinden değildir?
Cevap: D) Nesnel bir özellik taşır. 


9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 246 Cevapları Öğün Yayınları

 6.Aşağıdaki yazarlardan hangisinin günlük türünde eseri yoktur?
Cevap: E) Yakup Kadri Karaosmanoğlu 

 7.Bu parça, günlük türlerinden hangisine örnektir?
Cevap: A) Dışa dönük günlükler 

 8.Aşağıdakilerden hangisi günlük ile ilgili değildir?
Cevap: A) Anı defteri 

 9.Aşağıdakilerden hangisi bir blog yazısının özellikleri arasında yer almaz?
Cevap: E) Bilimsel olmak 

10.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, eylem istek kipindedir?
Cevap: C) Bugün Arapça çalışalım. 

11. (…) Yukarıda numaralanmış cümlelerden hangisinde virgül yerinde kullanılmamıştır?
Cevap: D) IV.


9.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları 245-246. Sayfa, 9. Ünite Değerlendirme Çalışmaları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.