Cevap Yaz
22 Ocak 2023, 17:26 - Sena Yazdı

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 259-260. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 259-260. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 9. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 9. Ünite Ölçme Ve Değerlendirme Çalışmaları konusunun bulunduğu 9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 259-260 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 259-260. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

9.Sınıf MEB Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı 259-260. Sayfa Cevapları 9. Ünite Ölçme Ve Değerlendirme Çalışmaları

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 259 Cevapları MEB Yayınları

1-4. soruları Adalet Ağaoğlu’nun yazdığı günlükten alınan aşağıdaki parçalara göre cevaplayınız.

1. Metinlerin yazılış amaçları ile ilgili neler söylenebilir?
Cevap: Metinler, yazarların duygu ve düşünceleri kalıcı yapmak amacıyla yazılmıştır diyebiliriz.


2. Metinlerden yola çıkarak günlük türü ile ilgili hangi özellikler belirlenebilir?
Cevap: 

  • Sade, açık ve samimi bir dil kullanılır.
  • Günü gününe yazılır.
  • Birinci kişi ağzıyla yazılır.
  • Yazarın duygu ve düşüncelerini barındırır.

3. Metinlerden hareketle yazarın kişiliğiyle ilgili neler söylenebilir?
Cevap: Yazar araştırmacı, meraklı ve zeki biridir.


4. Metinlerde geçen fiilleri bularak bunların işlevlerini belirleyiniz.
Cevap: 

  • geldik→ görülen geçmiş zaman
  • koştum→ görülen geçmiş zaman
  • özlemişim→ öğrenilen geçmiş zaman
  • gidiyor→ şimdiki zaman
  • fırlatıyor→ şimdiki zaman

5. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri günlükten hareketle uygun ifadelerle doldurunuz.
Cevap: 

a. Günlükte anlatılanlar …..tarih…… düşülerek kaleme alınmıştır.
b. Günlükte anlatılanlar …..birinci…… kişi ağzından yazılmıştır.
c. Günlükte …..konuşma….. diline yakın bir dil kullanılmıştır.
ç. Günlükte …..samimi……. bir anlatım kullanılmıştır.


6. Aşağıdakilerin hangisi günlüğün anıdan ayrılan yönlerinden biri değildir?
Cevap: D) Başkalarının hayatını merkeze alması


7. Blog ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C) Başkalarının yorumlarına yer verilmez. 


9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 260 Cevapları MEB Yayınları

8. Aşağıda verilen tanılayıcı dallanmış ağaçtaki bilgilerden bazısı doğru, bazısı yanlıştır. İlk ifadeden başlayıp, cevap oklarını takip ederek doğru çıkışa ulaşınız.
Cevap: 

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 260 Cevapları MEB Yayınları

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.