Cevap Yaz
21 Eylül 2023, 20:23 - Furkan Yazdı

Birlik Beraberlik ve Dayanışma İle İlgili Kompozisyon

Birlik Beraberlik ve Dayanışma İle İlgili Kompozisyon

Birlik Beraberlik ve Dayanışma İle İlgili Kompozisyon

Birlik beraberliğin olduğu bir toplumda barış, huzur ve mutluluk hakim olurken birlik beraberliğin olmadığı toplumlarda ise her daim iç savaşlar ve huzursuzluklar hakim olur. Bu sebeple de bir ülkenin huzurlu olması için birlik ve beraberliğin olması gerekir.

Bir milletin ebedi olarak hüküm sürmesi için birlik beraberliğin ve dayanışmanın hakim olması gerekir. Aksi durumda millet, millet olmaktan çıkar ortam savaş ve zulüm yeri olur. Her vatandaşın bunun bilincinde olması ülkede huzur ortamının olmasını sağlar. Örneğin, bir kimsenin zulüm gördüğüne şahit olduğumuz zaman hemen müdahil olup zülüm görene yardım etmeliyiz veya engelli bir kişi zor durumda kaldığında ona yardım etmeli veya olurda bir doğal afet sonucunda zarar gören kişilere maddi ve manevi anlamda yardım edebiliriz. Bu ve buna benzer birlik beraberliği anlatan bir çok farklı örnek vermek mümkündür.

Kısacası insan gibi yaşamak için bir millette birlik beraberlik ve dayanışma iç güdüsü olmalıdır. Çünkü bu iki kavram bir millette daima huzur ve barışın hakim olması için olmazsa olmazdır.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.