Cevap Yaz
27 Kasım 2023, 20:20 - admin Yazdı

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 12-13. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 12-13. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4.Sınıf MEB Yayınları Trafik Güvenliği Ders Kitabı 12-13. Sayfa Cevapları CAN GÜVENLİĞİMİZ

4. Sınıf Trafik Güvenliği MEB Yayınları Sayfa 12 Ders Kitabı Cevapları

CAN GÜVENLİĞİMİZ

Aşağıdaki araçlar kullanılmazsa hangi durumlarla karşı karşıya kalınabileceğini tartışınız.
Cevap: Aşağıdaki araçlar olmazsa olası bir kaza ve acil durumda hayatımızı kaybetme riskimiz oldukça fazla şekilde artar.

4. Sınıf Trafik Güvenliği MEB Yayınları Sayfa 12 Ders Kitabı Cevapları


Trafikte can güvenliğiniz için neler yapıyorsunuz? Yazınız.
Cevap: Trafikte can güvenliğim için trafik kurallarına uyuyorum. Karşıdan karşıya geçerken önce sağa, sonra sola, sonra tekrar sağa bakıyorum ve geçiyorum. Karşıdan karşıya geçerken yaya geçidi, alt geçidi ve üst geçidi gibi yerleri kullanıyorum. Işıklı işaret cihazlarına yoksa eğer Trafik Polisi’nin komutlarına uyarak hareket ediyorum.

4. Sınıf Trafik Güvenliği MEB Yayınları Sayfa 13 Ders Kitabı Cevapları

Trafik kazalarındaki can kaybının önlenmesi ya da azaltılması için neler yapılması gerektiğini tartışınız. Tartışma neticesinde oluşan düşüncelerinizi aşağıya yazınız.
Cevap: Trafikte can ve mal kaybının önlenmesi için insanlar eğitilmeli ve bilinçlendirilmelidir. Trafik kurallarına uymanın önemini anlatmalı ve trafikte yer alan yaya, şoför, yolcu ve diğer kişilerin sorumluluklarının ve görevlerinin bilinci içinde olmalıdır.


1. Trafik kazalarının nedenlerini açıklayınız.
Cevap: Trafik kazalarının büyük bir çoğunluğunun şoför hatası nedeniyle gerçekleşmektedir. Şoförlerin kurallara uymaması nedeniyle trafik kazaları yaşanmaktadır. Şoförlerin yanı sıra yol kusuru, yolcu kusuru, yaya kusuru ve diğer etkenlerde kazalara sebebiyet vermektedir.

2. Trafik kurallarına uyma bilincinin gelişmesi, trafik kazaları nedeniyle oluşan can kaybını nasıl etkiler? Örnekler vererek açıklayınız.
Cevap: Trafik kurallarına uyma bilincinin gelişmesi trafik kazalarının azalmasına çok büyük bir yarar sağlar. Trafik kazalarının büyük bir çoğunluğunu trafik kurallarına uyulmaması sonucu oluşmaktadır. Aşırı hız, alkollü ve uykulu araba kullanma, hatalı sollama gibi kural ihlalleri trafik kazalarına sebep verir. İnsanlar kurallara uyarsa bu tarz kazaların önüne geçilir.

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.