Cevap Yaz
3 Nisan 2024, 21:20 - Beyza Sultan Yazdı

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 161-163-172. Sayfa Cevapları Anadol Yayıncılık

6.Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 161-163-172. Sayfa Cevapları Anadol Yayıncılık 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Kaynakların Ülke Ekonomisindeki Yeri konusunun bulunduğu 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 161-163-172 Cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

 

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 161-163-172. Sayfa Cevapları Anadol Yayıncılık

6.Sınıf Anadol Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 161-162-163-164-165-166-167-168-169-170-171-172. Sayfa Cevapları Kaynakların Ülke Ekonomisindeki Yeri

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Anadol Yayıncılık Sayfa 161 Ders Kitabı Cevapları

Hazırlık Çalışması

Sınıfınızda bulunan eşyaları inceleyiniz. Bunların nelerden yapılmış olabileceğini tahmin etmeye çalışınız. Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Sıralarımız ağaçtan, akıllı tahtamız demirden yapılmış olabilir.


6. Sınıf Sosyal Bilgiler Anadol Yayıncılık Sayfa 163 Ders Kitabı Cevapları

Ekonomi̇k Faali̇yetler Nelerdir?
Cevap:
Tarım
Hayvancılık
Turizm
Ormancılık
Madencilik
Sanayi
Ticaret
Hizmet


Düşünelim Tartışalım

Gökçe ve annesi, ev ihtiyaçları için alışverişe çıkarak aşağıdaki görsellerde verilen ürünleri satın almışlardır. Görselleri inceleyerek bu ürünlerin hangi ekonomik faaliyetler sonucunda üretilmiş olabileceğini tahmin etmeye çalışınız. Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap:

Domates ve peynir: Tarımsal faaliyet

Bal: hayvancılık faaliyeti

Kaşık, Tornavida: Sanayi Üretimi faaliyeti

Ekmek: Gıda Sanayi

Temizlik Malzemesi: Temizlik Sektörü

Kitap: Eğitim sektörü


6. Sınıf Sosyal Bilgiler Anadol Yayıncılık Sayfa 172 Ders Kitabı Cevapları

Düşünelim Tartışalım

Kaynakların ülkemiz ekonomisindeki yeri ve önemi nedir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla tartışınız.
Cevap: Kaynakların ülkemiz ekonomisindeki yeri ve önemi çok büyüktür. Kaynaklar verimli kullanılarak ülkenin kalkınmasında yardımcı olurlar.


Sıra Sizde

1. Çiftçi Ahmet Amca, 10 dönümlük tarlasına şeker pancarı eker. Ürünlerini barajda biriken su ile sulayarak büyütür. Hasat zamanı geldiğinde köyden 5 kişiyi ücretini ödeyerek çalıştırır ve ürünlerini onlara toplatır. Ürünleri, şeker pancarı toplama alanına traktörle götürerek teslim eder.
Cevap: Çiftçi Ahmet Amca, kaynak olarak önce toprağı kullanmış daha sonra da iş gücünü kullanmıştır.


2. Gamze Hanım, kâğıt fabrikası sahibidir. Fabrikasında 50 kişi çalışmaktadır. Ürettiği kâğıdı müşterilerine satarak para kazanmaktadır. Geri dönüşümün ülke ekonomisine faydasını bilen ve bilinçli bir vatandaş olan Gamze Hanım, aynı zamanda fabrikanın yanında kurduğu tesis ile atık kâğıtların geri dönüşümünü de sağlamaktadır.
Cevap: Gamze Hanım sayesinden toplanan atık kağıtlarla geri dönüşümü sağlayarak sanayi alanında kaynaklarımızı doğru bir şekilde kullanmıştır.


3. Yaşadığı köyde büyükbaş hayvancılıkla uğraşan İsmail Bey, bir besi çiftliği kurmuştur. Çiftliğinde 70 tane büyükbaş hayvan bulunmaktadır. Hayvanların yiyecek ihtiyacını tarlasına ektiği mısırı, silaj hâline getirerek karşılamaktadır. Hayvanların sütünü hızlı bir şekilde sağmak için süt sağma makineleri kullanmaktadır. Hayvanlardan elde ettiği sütü, anlaştığı süt firmasına satarak geçimini sağlamaktadır.
Cevap: Topraktan faydalanarak tarım sektörünü kurmuş. Kurduğu bu sektörle birlikte sanayilerde kullanılacak hayvansal ürünler üretmiştir.


4. Işıl Hanım, inşaat mühendisidir. Konut inşa ederek ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır. Bina yapmak için çimento, kum, kapı, parke, elektrik kabloları, demir gibi ürünleri fabrikalardan satın almaktadır.
Cevap: Madenlerden toprak, çimento kullanılan bu sektör aynı zamanda iş gücü ile de devamı sağlanmaktadır.


6.Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları 161-163-172. Sayfa, Kaynakların Ülke Ekonomisindeki Yeri 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.