Cevap Yaz
4 Nisan 2023, 3:25 - Zülal Güneş Yazdı

Yazı Bulunmasaydı Yaşamımız Nasıl Olurdu?

Soru: Yazı Bulunmasaydı Yaşamımız Nasıl Olurdu?
Cevap:

Eğer yazı bulunmamış olsaydı, insanlar bilgi ve düşüncelerini sadece konuşma yoluyla aktarabilirlerdi. Bilgi ve düşüncelerin uzun vadeli saklanması ve paylaşılması zordu ve hata yapma ihtimali yüksekti. Bu da tarih, bilim, teknolojik ve kültürel gelişmelerin yavaş veya eksik kaydedilmesine neden olabilirdi. O halde, bugünkü düzeyde kültür, bilim ve teknolojik gelişmelere ulaşmamız ve bu kadar hızlı ve kolay bir şekilde bilgi paylaşabilmemiz mümkün olmayabilirdi.

Yazının Bulunması Yaşantımızı Nasıl Etkilemiştir?

Yazı Bulunmasaydı Yaşamımız Nasıl Olurdu

Bilgi ve düşüncelerin uzun vadeli saklanması ve paylaşılması zordu ve hata yapma ihtimali yüksekti. Bu da tarih, bilim, teknolojik ve kültürel gelişmelerin yavaş veya eksik kaydedilmesine neden olabilirdi. O halde, bugünkü düzeyde kültür, bilim ve teknolojik gelişmelere ulaşmamız ve bu kadar hızlı ve kolay bir şekilde bilgi paylaşabilmemiz mümkün olmayabilirdi.

Aynı zamanda yazılı kurallar yapılamayacağı için ülkeler anayasalar oluşturup hukuk sistemlerini kuramazdı. Dolayısıyla toplumu bir arada tutan kanunlar yalnızca töre kuralları gibi dilden dile aktarma yolu ile geçer ve tam olarak bir hukuk sistemi oluşturmak mümkün olmazdı.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 37. Sayfa Cevapları MEB Yayınları  2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde yer alan kritik sorulardan birini cevaplamış bulunuyoruz. Cevaplarla ilgili eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.