Tükettiğimiz besin maddelerinin organlarımızdan geçerken uğradığı değişime “besinlerin sindirilmesi” adı verilmektedir. Sindirim işlemi, besinlerin vücudumuz tarafından kullanılabilen besin maddelerine ayrılması için yapılan bir dizi fiziksel ve kimyasal işlemdir.
Sindirim, ağızda başlar ve yutak, mide, ince bağırsak, kalın bağırsak ve anüs gibi bir dizi sindirim organının katılımıyla gerçekleşir. Bu işlem sırasında besinler, enzimler, asitler ve diğer sindirim özellikleri ile birlikte çeşitli fiziksel işlemlere tabi tutulurlar.
Bu sayede besinler, vücudumuz tarafından emilebilecek şekilde küçük parçalara ayrılır ve vücudumuzun enerji ihtiyacını karşılamak için kullanılabilir hale gelirler. Bu nedenle yediğimiz besinler sindirim sistemimizde bulunan organlar sayesinde yapısal olarak değişime uğramaktadır.
Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Besinlerin organlarımızdan geçerken uğradığı değişime besin sindirimi adı verilir. Sindirim ağızla başlar ve bağırsaklarda biter. İhtiyacımız olan vitaminleri ve mineralleri sindirim esnasında alırız.
Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.