Bunlara ek olarak umami tat da alınabilmektedir. Bu şekerli olmayan ancak etimsi tatları belirtir. Domates, fasulye ve tahıllar bu kategoride yer almaktadır.
Yan bölümlerken ekşiyi alırken arkası da acıyı alır. Ancak bu durum sadece söz konusu bölümlerin bunları aldığını göstermez.
Sadece bu alanların daha iyi bir şekilde almakta olduğunu gösterir. Ağzımıza bir besin aldığımızda çıplak gözle görülebilen, papilla adlı verilen çıkıntılara değer. Bunlar dilin her yerinde yer almaktadır. Tat alma da bu şekilde başlamaktadır.
Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Dilimiz tat almamıza yarayan duyu organımızdır. Dilimizin tat alma durumu bölümlerine göre değişmektedir. Dilin yan bölümleri ekşiyi alır. Arka kısımları acıyı alırken orta kısmı da tatlı tadı algılar.
Dilimiz yedi duyu organımızdan biri olan tat alma duyumuzu sağlayan organımızdır. Dilimizin ucu tatlı tadı alırken, kenarları ekşi tadı alır. Orta kısmı tuzlu tadı alır. En arka kısımla ise acı tadını alırız.
Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.