Tat alma ve koku alma, birbirleriyle yakından ilişkili duyusal deneyimlerdir ve birbirlerini etkilerler. Bu nedenle bir gıdanın tadını almak, sadece dilin tat alma duyularıyla sınırlı değildir, aynı zamanda burnun koku alma yeteneği ile de ilgilidir.
Bir gıdanın kokusu, tat alma deneyimini etkileyebilir. Örneğin, aynı tadı olan bir gıda, farklı bir kokuyla sunulduğunda, tatlardaki farklılıklar daha belirgin hale gelebilir. Ya da tam tersi şekilde, tat da kokuyu etkileyebilir.
Tat alma duyuları, ağızda bulunan gıdaların aroma bileşenlerini algılar ve bu bileşenler burun yoluyla beyne iletilir. Bu nedenle bir gıdanın tadını almak, kokuyu da algılamayı gerektirir.
Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Tat alma ve koku alma duyularımız birbiriyle bağlantılı duyularımızdır. Yani bir şeyin tadını almak için sadece tat alma duyumuzla değil koku alma duyumuzla da algılayabilmeliyiz.
Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.