Cevap Yaz
13 Nisan 2022, 9:22 - Sena Yazdı

Temel Dini Bilgiler (İslam-2) Ders Kitabı 37-38-39-40-41. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Temel Dini Bilgiler (İslam-2) Ders Kitabı 37-38-39-40-41. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde imam hatip ortaokulunda okumakta olan öğrenciler için özel olarak hazırlanan kitaplardan ve içerisinde 1. Ünitemizi Değerlendirelim konusunun bulunduğu temel dini bilgiler (islam-2) ders kitabı sayfa 37-38-39-40-41 cevapları konusunu paylaştık. 1. Ünitemizi Değerlendirelim konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Temel Dini Bilgiler (İslam-2) Ders Kitabı 37-38-39-40-41. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Temel Dini Bilgiler (İSLAM-2) Ders Kitabı 37-38-37-38-39-40-41. Sayfa Cevapları 1. Ünitemizi Değerlendirelim

Temel Dini Bilgiler (İSLAM-2) Ders Kitabı Sayfa 37 Cevapları MEB Yayınları

A. Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplayınız.

1. Allah’a (c.c.) karşı ahlaki sorumluluklarımız nelerdir? Yazınız.
Cevap: 

Allah’ın varlığını ve birliğini kabul etmek.
Emir ve yasaklarından uzak durmak.
İbadetlerini yerine getirmek.
Onu sevmek.


2. Hz. Peygambere karşı ahlaki sorumluluklarımız nelerdir? Yazınız.
Cevap: 

İsmi anılınca salavat getirmek
Sünnetlerini yapmak
Hadislerini öğrenmek


3. Kur’an-ı Kerim’e karşı ahlaki sorumluluklarımızı davranışlarımıza nasıl yansıtırız? Yazınız.
Cevap: Düzenli olarak Kur’an-ı Kerim’i okuyarak, bulunduğu yerde en yüksek yere koyarak, tefsirini öğrenerek yansıtırız.


4. Topluma karşı ahlaki sorumluluklarımız nelerdir? Açıklayınız.
Cevap: Saygılı, adaletli, hoşgörülü, nazik, sabırlı olmaktır.


5. Esmâ-i Hüsnâ’dan el- Azîz, er-Rahman, es-Selam isimlerinin anlamları nelerdir? Kısaca açıklayınız.
Cevap: 

Esmâ-i Hüsnâ’dan el- Azîz: Allah’ın izzet sahibi, yüce, daima galip olması demektir.

er-Rahman: Merhamet eden anlamına gelir.

es-Selam: Selamete ermek demektir. Allah’ın isimlerinden biridir.


Temel Dini Bilgiler (İSLAM-2) Ders Kitabı Sayfa 38 Cevapları MEB Yayınları

B. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

1. Yukarıdaki ayette Peygamberimizin hangi özelliğine değinilmiştir?
Cevap: C) Peygamberimiz Müslümanlara karşı çok merhametliydi. 


2. Yukarıdaki hadisten aşağıdaki ilkelerden hangisi çıkarılamaz?
Cevap: D) Kur’an-ı Kerim’i tecvitli okumak gerekir. 


3. Arkadaşlarıyla ders çalışan Ayşe aşağıdaki kavramlardan hangisinin tanımını yapmaktadır?
Cevap: B) Sünnet 


Temel Dini Bilgiler (İSLAM-2) Ders Kitabı Sayfa 39 Cevapları MEB Yayınları

4. Yukarıda tanımı verilen kavram aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) Selam 


C. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri verilen kelimelerle doldurunuz.
Cevap: 

1. Sözlükte __Aziz__ izzet sahibi, her şeye galip gelen, karşı gelinemeyen anlamındadır.

2. __Rahman__ herkese ve her canlıya merhamet eden, şefkatte bulunan ve acıyan anlamına gelir.

3. Kişinin kendi davranışlarının sonuçlarını üstlenmesine __Sorumluluk__ denir.

4. __Selam__ esenlik veren, tehlikelerden kurtaran anlamındadır.

5. __Adalet__ bir şeyi yerli yerine koymak, hak sahibine hakkını vermek anlamına gelir.


D. Aşağıdaki cümleler doğruysa (D) yanlışsa (Y) yazınız.
Cevap: 

1. (D) İnsanın Allah’a karşı ahlaki sorumluluklarından biri de kulluk görevini yerine getirmektir.

2. (D) Müslüman; Allah’ın (c.c.) emir ve yasaklarını kabul eden ve O’na teslim olan kimsedir.

3. (Y) El- Aziz, emniyet ve selamet veren anlamına gelir.

4. (Y) İffet, bir şeyi yerli yerine koymak, hak sahibine hakkını vermek anlamına gelir.

5. (D) Kur’an okumak bir ibadettir.


Temel Dini Bilgiler (İSLAM-2) Ders Kitabı Sayfa 40 Cevapları MEB Yayınları

E. Bulmacayı çözünüz.
Cevap:

Temel Dini Bilgiler (İSLAM-2) Ders Kitabı Sayfa 40 Cevapları MEB Yayınları


Temel Dini Bilgiler (İslam-2) Ders Kitabı Cevapları 37-38-39-40-41.  Sayfa, 1. Ünitemizi Değerlendirelim 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.