Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
13 Ocak 2021, 17:21
Gülsüm Gülsüm
Üye
Konu Sayısı: 455

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 128-129 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 5. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 128-129. sayfa cevapları Ünite Değerlendirme

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 128 Ders Kitabı Cevapları

1) Didem cevizlerinin 1/3’ini Mehmet’e, 2/9 ’sini Türkan’a, 5/18 ’ini Hülya’ya veriyor. Didem’e cevizlerin kaçta kaçı kalmıştır?
Cevap: B) 1- [(1/3) + (2/9) + (5/18)] = 1/6


2) 7 < ◊ < 8 olduğuna göre ◊ yerine aşağıdaki kesirlerden hangisi yazılır?
Cevap: C) 23/3


3) Aşağıdaki eşitliklerden hangisi doğrudur?
Cevap: B) 11/3 = 3(2/3)


4) Ömer bir hikaye kitabının 2/5 ’sini Ayşe ise aynı kitabın 6/15 ’sını okuduğuna göre, aşağıdakilerin hangisi doğrudur?
Cevap: A) Her ikisinin okuduğu sayfa sayıları eşittir.
2/5’i 3 ile genişlettiğimizde 6/15′ ya eşit olur.


5) A/4< 3 < B/5
Yukarıdaki verilen sıralamaya göre A’nın alabileceği en büyük doğal sayı değeri ile B’nin alabileceği en küçük doğal sayı değerinin toplamı kaçtır?
Cevap: D) 27
A=11, B=16 değerini alır.

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 129 Ders Kitabı Cevapları

6) A firmasının ürünlerinin 5/6 ’i, B firmasının ürünlerinin 3/5 ’ü kadardır. A firmasının 36 000 ürünü olduğuna göre, B firmasının ürün sayısı kaçtır?
Cevap: A) 50 000
5A/6 = 3B/5
A firmasının ürün sayısı= 21600
B firmasının ürün sayısı= 50 000


7) Aşağıda eş parçalara ayrılmış şekillerde boyalı kısımların belirttiği hangi kesir, diğerlerine denk değildir?
Cevap: D



5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 129 Ders Kitabı Cevapları

8) Yukarıdaki modellerde boyalı olarak gösterilen kesirlerle yapılan işlemin sonucunu bulunuz.
Cevap: 2/3 – 3/6 = 1/6


9) Bir okulda okul meclis başkanlığı seçimi yapılmıştır. Her öğrenci kendisini en iyi temsil edeceğini düşündüğü başkan adayına oy vermiştir. Üç tane başkan adayının olduğu seçimde birinci aday oyların 3/7 ’ünü, ikinci aday oyların 5/14 ’ini aldığına göre üçüncü aday oyların kaçta kaçını almıştır?
Cevap: 1- (3/7) – (5/14) = 3/14′ ünü almıştır.


10) Veysel, oturduğu semtte bir iş yeri açmak istemektedir. Veysel’in biriktirdiği para istediği iş yerini açmak için yeterli olmayınca, masrafların 1/25 ’ini arkadaşı Melikşah karşılamıştır. Melikşah’ın ödediği miktar 800 lira olduğuna göre bu iş yerinin maliyeti kaç liradır?
Cevap: M x (1/25) = 800 ise M=800 x 25 = 20 000

Bu iş yerinin maliyeti 20 000 dir.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 126-127 Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.