Cevap Yaz
24 Şubat 2024, 20:27 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 167-168. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 167-168. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Yüzdelik İfade, Kesir ve Ondalık Gösterimleri Birbirlerine Dönüştürme konularının yer aldığı 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 167-168 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 167-168. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 167-168. Sayfa Cevapları Yüzdelik İfade, Kesir ve Ondalık Gösterimleri Birbirlerine Dönüştürme

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 167 Cevapları MEB Yayınları

ETKİNLİK

1) Aşağıda yüzde sembolü ile verilen ifadelerin ondalık gösterimlerini noktalı yerlere yazınız. 
Cevap:

a) %23 = 23/100 = 0,23

b) %8 = 8/100 = 0,08

c) %45 = 45/100 = 0,45

ç) %72 = 72/100 = 0,72


2) Aşağıdaki eşitliklerde □ sembolü yerine yazılacak sayıları bulunuz.
Cevap: 

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 167 Cevapları MEB Yayınları


3) Aşağıda verilen ondalık gösterimleri, yüzde sembolü kullanarak noktalı yerlere yazınız. 
Cevap: 

a) 0,36 = 36/100 = %36
b) 0,3 = 3/10 = 30/100 = %30
c) 0,08 = 8/100 = %8
ç) 0,87 = 87/100 = %87


4) Aşağıda yüzde sembolleri ile gösterimi verilen ifadeleri kesir biçiminde yazınız. Bu kesirleri eş parçalara ayrılmış bütünler üzerinde modelleyiniz. 
Cevap: 

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 167 Cevapları MEB Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 168 Cevapları MEB Yayınları

PEKİŞTİRELİM

1) Fatih, yandaki eş karelerden oluşan kağıdın %64’ünü boyamak istemektedir. Buna göre Fatih’in kaç eş kareyi daha boyaması gerektiğini bulunuz. 
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 168 Cevapları MEB Yayınları


2) Fatma hikaye kitabının 1. gün 0,2’sini, 2. gün ise 0,4’ünü okumuştur. Fatma’nın kitabı bitirmesi için okuyacağı sayfa sayısının, kitabın tamamının kaçta kaçı olduğunu yüzde sembolü ile gösteriniz. 
Cevap:

1. gün →0,2 = 2/10
2. gün → 0,4 = 4/10
Toplam → 4/10 + 2/10 = 6/10

10/10 – 6/10 = 4/10 okuması gereken kısım
4/10 → 40/100 = %40


3) Yandaki eş karelere bölünmüş, aynı büyüklükteki şeffaf iki kart verilmiştir. Kartların bazı kısımları mavi ve sarıya boyanmıştır. Kartların yönü değiştirilmeden kartlar üst üste konuluyor. Mavi ve sarı renkli bölümler üst üste geldiğinde yeşil olarak görünmektedir. Buna göre kartın kaçta kaçının yeşil göründüğünü kesir, ondalık gösterim ve yüzde sembolü ile ifade ediniz. 
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 168 Cevapları MEB Yayınları


4) 200 gr’lık bir ekmek yapmak için 150 gr un, 10 gr tuz ve 40 gr maya kullanılmaktadır. Buna göre maya miktarının tüm ekmeğin kaçta kaçı olduğunu kesir, ondalık gösterim ve yüzde sembolü ile ifade ediniz. 
Cevap:

Ekmeğin tamamı → 200 gr
maya → 40 gr
40/200 = 20/100 = %20 olur. 


5) Eylül’ün matematik sınavında işaretlediği optik kağıdı yanda verilmiştir. Eylül, 20 soruluk sınavda çözebildiği soruları işaretlemiş, çözemediklerini ise boş bırakmıştır. Eylül’ün boş bıraktığı soru sayısının, tüm soruların kaçta kaçı olduğunu yüzde sembolü ile gösteriniz. Gösterilen bu ifadeyi kesir ve ondalık gösterim ile ifade ediniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 168 Cevapları MEB Yayınları

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.