Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
15 Mart 2020, 19:30
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 204

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 187-188. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 5. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 187-188. sayfa cevapları Ünite Değerlendirme

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 187 Ders Kitabı Cevapları

1) Yanda modellenen kesrin ondalık gösterimi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D) 1,5


2) Yanda modellenen ondalık gösterimin okunuşu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A) Bir tam binde üç yüz yirmi dört


3) Onlar basamağında 1, birler basamağında 8, onda birler basamağında 4 olan bir sayının ondalık gösterimi aşağıdakilerden hangisi olamaz?
Cevap: D) 710,84


4) 1,068 > 1,0A8 olduğuna göre A yerine kaç farklı rakam gelebilir?
Cevap: D) 6
A = 5, 4, 3, 2, 1, 0


5) Yukarıdaki sayı doğrusunda 0 ile 2 noktaları arası 10 eş parçaya bölünmüştür. Buna göre, K ile gösterilen noktaya karşılık gelen sayının ondalık gösterimi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) 1,6

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 188 Ders Kitabı Cevapları

8) Yukarıdaki şekilde bir çiftçinin tarlasına ektiği ürünler gösterilmiştir. Bu tarlanın yüzde kaçına arpa ekilmiştir?
Cevap: C) 40 

%50 = Buğday
%10 = Yulaf
%50 + %10 = %60
%100 – %60 = %40 Arpa


7) Ayşe bir testin 3/4’ünü, Berk 0,45’ini, Ceyda % 55’ini Mehmet ise 2/5’sini aynı sürede cevaplamıştır. Buna göre soruları en hızlı cevaplayan öğrenci kimdir?
Cevap: A) Ayşe

3/4 = 75/100 Ayşe
0,45 = 45/100 Berk
%55 = 55/100 Ceyda
2/5 = 40/100 → Mehmet


8) Aşağıdaki tabloda dört araba modelinin haftalık kiralama ücretleri, kiralandıklarında yapılacak indirim yüzdeleri verilmiştir.

Hangi araba modeli kiralandığında yapılacak indirim en fazla olur?
Cevap: En fazla indirim N araba modelinde yapılır.

450 x 2 = 900
900 ÷ 100 = 9 TL indirim → K

200 x 5 = 1000
1000 ÷ 100 = 10 TL indim L

300 x 3 = 900
900 ÷ 100 = 9 TL indirim M

350 x 4 = 1400
1400
÷ 100 = 14 TL indirim


9) Günde 3 defa dişlerini fırçalayan Ali, her fırçalayışta musluğu açık bırakmadığı için bir haftada tükettiği su miktarının % 30’unu tasarruf etmektedir. Haftada 700 litre su tüketen Ali bir haftada kaç litre su tasarrufu sağlamaktadır?
Cevap:

700 ÷ 100 = 7
7 x 30 = 210 litre suyu tasarruf etmektedir.


10) Melis’in almak istediği çantanın fiyatı 35 liradır. 14,75 lirası olan Melis’in çantayı alabilmesi için kaç liraya daha ihtiyacı vardır?
Cevap: 

35 – 14,75 = 20,25 liraya ihtiyacı var. 


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 180-181-182-183-184. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.