Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
21 Ocak 2020, 12:13
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 204

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 190-191-192-193-194-195-196-197. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 5. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 190-191-192-193-194-195-196-197. sayfa cevapları Doğru, Doğru Parçası ve Işın

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 190 Ders Kitabı Cevapları

Hazır mıyız?

1) Aşağıda verilen ifadeleri uygun modellerle eşleştiriniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 190 Ders Kitabı Cevapları


2) Aşağıdaki modellerin isimlerini altlarına yazınız.
Cevap:
5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 190 Ders Kitabı Cevapları (1)


3) Cetvel yardımıyla 3 cm uzunluğunda yatay, dikey ve eğik konumlu birer doğru parçası çiziniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 190 Ders Kitabı Cevapları

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 194 Ders Kitabı Cevapları

Araştırınız-Düşününüz

-Tren rayları paralel olduğu hâlde neden uzaklara bakıldığında kesişiyor gibi görünür?
Cevap: Bu durumun sebebi perspektiftir. Perspektif cisimlerin boyut ve renk değişmesine sebep olur. Perspektiften dolayı, normalde paralel olan tren rayları, ilerde birleşiyormuş gibi gözükür.

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 196 Ders Kitabı Cevapları

Sıra Sizde

1) Aşağıdaki modellerin isimlerini ve sembolle gösterimlerini altlarına yazınız.
Cevap:
5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 196 Ders Kitabı Cevapları

2) Kareli kâğıtta yer alan doğrulara göre aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
Cevap:
5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 196 Ders Kitabı Cevapları (1)

3) Çevrenizden doğru, doğru parçası ve ışın modellerine örnekler veriniz.
Cevap: 

Tren rayları Doğru
Kalem Doğru Parçası
Güneş ışınları Işın

4) Yandaki kareli kâğıtta yer alan e doğrusunu cetvel yardımıyla uzatarak verilen noktaların hangisi veya hangilerinden geçtiğini bulunuz. Siz de e doğrusuna çakışık olan bir doğru çiziniz.
Cevap:
5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 196 Ders Kitabı Cevapları (2)

5) Yandaki noktalı kâğıda [KL ve [MN’nı cetvel kullanarak çiziniz. Işınların hangi noktada kesiştiklerini belirleyiniz.
Cevap: [KL ve [MN, O noktasında kesişirler.

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 196 Ders Kitabı Cevapları (3)

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 197 Ders Kitabı Cevapları

6) Yandaki kareli kâğıtta verilen AB doğrusuna paralel bir doğru çizmek isteyen bir öğrenci CK doğrusunu çizmiştir. Bu öğrencinin yaptığı çizimde hata var mıdır? Hata varsa hangi iki noktadan geçen doğru çizilmelidir?
Cevap: Öğrencinin çiziminde hata vardır. CL doğrusunu çizmelidir.

7) Aşağıdaki şekilleri yanlarındaki sembolle gösterimlerden uygun olanıyla eşleştiriniz.
Cevap:
5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 197 Ders Kitabı Cevapları

8) Haritaya göre aşağıda istenenleri yazınız.

a)Paralel olan iki cadde yazınız.
Cevap: İvedik Caddesi ve Vatan Caddesi paraleldir.

b)Vatan Caddesi’ne paralel olan iki cadde yazınız.
Cevap: Kerkük Caddesi ve Bağdat Caddesi, Vatan Caddesine paraleldir.

c)Kesişen iki cadde yazınız.
Cevap: Kerkük Caddesi ile 247. Cadde kesişmektedir.

ç)Kerkük Caddesi ile Anadolu Bulvarı’nın paralel, kesişen veya dik kesişen olup olmadığını belirleyiniz.
Cevap: Kerkük Caddesi ile Anadolu Bulvarı dik kesişirler.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Matematik Kitabı 209-210-211-212-213. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.