Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
24 Aralık 2020, 12:50
Enes Enes
Üye
Konu Sayısı: 148

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 248-249. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 5. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 248-249. sayfa cevapları Ünite Değerlendirme

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 248 Ders Kitabı Cevapları

1) Kareli zemin üzerinde verilen şekle göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
Cevap: Cevap C şıkkıdır.


2) Kareli bir zeminde C noktası B noktasının 3 birim sağında, 1 birim yukarısındadır. B noktası da A noktasının 2 birim solunda, 3 birim aşağısındadır. Buna göre A noktasının C noktasına göre konumu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: Cevap A şıkkıdır.


3) Noktalı kâğıtta verilenlere göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: Cevap D şıkkıdır.


4) Yanda verilen noktaların hangi ikisi birleştirildiğinde oluşan doğru parçası AB doğru parçasına paralel olur?
Cevap: Cevap D şıkkıdır.

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 249 Ders Kitabı Cevapları

5) Şekildeki çokgenin herhangi bir köşegeninin çizilmesiyle aşağıdaki çokgenlerden hangisi elde edilemez?
Cevap: Cevap D şıkkıdır.


6) Şekle göre aşağıda verilen hangi üç noktanın birleştirilmesiyle bir dik üçgen oluşur?
Cevap: Cevap B şıkkıdır.


7) İzometrik kâğıtta verilen üçgenlerle ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
Cevap: Cevap D şıkkıdır.


8) Noktalı kâğıtta verilen K noktasını verilen noktalardan hangisine birleştiren doğru parçasının uzunluğu, YZ doğru parçasının uzunluğundan farklıdır?
Cevap: Cevap P noktasıdır.


9) Yandaki şekilde ABCD kare, KCDL paralelkenardır. m(ACK) = 35o olduğuna göre m(CDL) kaç derecedir?
Cevap: 125 derecedir


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Matematik Kitabı 216-217-218-219-220-221-222-223-224. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.