Forum Sınıf Cevap Yaz
14 Ocak 2022, 10:22 - Betül Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 264-265-266-269-270. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5.Sınıf Matematik Ders Kitabı 264-265-266-269-270. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ayrıca içerisinde Uzunluk ve Zaman Ölçme konularının da bulunduğu 5. sınıf matematik ders kitabı sayfa 264-265-266-269-270 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 264-265-266-269-270. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 264-265-266-269-270. Sayfa Cevapları Uzunluk ve Zaman Ölçme

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 264 Ders Kitabı Cevapları

Leyleklerin yaptığı bu göçler nereden nereye yapılıyor olabilir?
Cevap: Leylekler soğuk yerlerden sıcak yerlere göç ediyorlar.


Sizce kuşlar neden göç ederler?
Cevap: Soğukta duramadıkları için göç ederler.


Göçmen kuşların bu mesafeyi gitmesi sizce ne kadar zamanlarını alır?
Cevap: Göçmen kuşların bu mesafeyi gitmesi 1 aydan uzun sürer.


Leyleklerin yaptığı 10 000 kilometrelik göç mesafesini metre ve santimetre cinsinden ifade edebilir misiniz?
Cevap: İfade edebiliriz.
10 000 km=100 000 metre
10 000 km=1 000 000


Hazır Mıyız

1) Aşağıdakilerden hangisinin ölçüsünün metre cinsinden ifade edilmesi en uygundur?
Cevap: A) Apartmanın yüksekliği 

2) Kilometre ve santimetre ölçü birimi ile ifade edilmesi uygun olan uzunluklara üçer örnek veriniz.
Cevap:

Kilometre 
Adana-Hatay arası
İstanbul-Ankara arası
İzmir-Bursa

Santimetre
Silginin uzunluğu
Kalemin boyu
Kitabın  boyu


3) Aşağıda verilen uzunluk ölçülerini istenilen birimlere çeviriniz.
Cevap:

a) 370 mm = …37……... cm
b) 5000 m = …..5……….. km
c) 18 m = ……1800………. cm
ç) 6300 cm = ……63………. m
d) 6 km = …….6000……… m
e) 29 cm = .……290……… mm


4) 75 metre kumaşın 1 5 ’i satıldığında geriye kaç santimetre kumaş kalır?
Cevap: 75 x 1/5=15 satılmıştır.


5) Bir karınca 4265 santimetre yolun önce 12 metrelik, daha sonra 15 metre 27 santimetrelik kısmını gidiyor. Karıncanın kaç metre, kaç santimetre yolu kalmıştır?
Cevap:
4265= 42,65 metre
12 metre+15 m 27 cm=27 m 27 cm
42,65 metre-27 m 27 cm=15 m  38 cm

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 265 Ders Kitabı Cevapları

Aynı kumaştan 3000 santimetre uzunluğunda alınsaydı kaç TL ödenirdi?
Cevap: 30 x 15=450 TL ödenirdi.

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 266 Ders Kitabı Cevapları

Bu kişi aynı yolu 5 defa mola vererek gitseydi kaç kilometrede bir mola verirdi?
Cevap: 740 km/5= 144 kilometrede bir mola verirdi.


Boy uzunluklarının farkı sorulsaydı cevap kaç santimetre olurdu?
Cevap: 126 cm-98 cm=28 cm olurdu.


Mustafa’nın boyu kaç milimetredir
Cevap:  98 cm=980 milimetredir.

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 269 Ders Kitabı Cevapları

Siz de aşağıda verilen uzunluk ölçülerini istenilen birimlere çeviriniz.
Cevap: 280 cm = ….28…… dm 170 mm = ….1.7…... dm

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 270 Ders Kitabı Cevapları

Aynı uzunlukları farklı birimlerle göstermenin sağladığı avantajlar neler olabilir?
Cevap: Daha kolay ifade edilmelerini sağlar.


Sıra Sizde

1) Aşağıdaki uzunlukları karşılarında verilen ifadelerden uygun olanıyla eşleştiriniz.
Cevap:
5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 270 Ders Kitabı Cevapları


2) Şekilde cetvel üzerinde gösterilen kalem ucu kutusunun uzunluğunun kaç milimetre olduğunu bulunuz. Bu uzunluğu santimetre ve desimetre cinsinden de ifade ediniz.
Cevap:
2 cm-8,5 cm=6,5 cm
6,5 cm= 0,65 dm


3) Aşağıda verilen uzunluk ölçülerini istenilen birimlere çeviriniz.
Cevap:

a) 15 000 m = ………..15…………. km
b) 75 m = …………750………… dm
c) 68 m = ……….6800………….. cm
ç) 2184 mm = ….2,184…………… m
d) 750 cm = .…….75……………. dm
e) 6570 mm = .…..65,70……… dm


4) Aşağıdaki uzunlukların istenilen birimlere göre toplamını inceleyiniz. Hata var mıdır? Hata varsa düzeltiniz.
Cevap:

a) 3 km + 7 m + 10 dm = 20 m
Çözüm: 
3000= 300 m
7 m=7 m
10 dm=1 m
Toplam=3008

b) 14 m + 7 dm + 50 mm = 215 cm
Cevap: 
14 m=1400 cm
7 dm=70 cm
50 mm= 5 cm
Toplam=1475


5) 3 metre uzunluğundaki bir ağaç ayda 9 santimetre uzadığına göre 15 ay sonraki boyunun kaç metre olacağını bulunuz.
Cevap: 
15 x 9=135 cm
135 cm= 1 m 35 cm
3 cm+ 1 m 35 cm=4 m 35cm


6) 16 metre uzunluğundaki bir kumaşın 70 desimetre 65 santimetrelik kısmı satıldığında geriye kaç metre kumaş kalacağını bulunuz.
Cevap: 
1 m= 10 desimetre
1 desimetre=10 cm
70 desimetre=7 m
65 cm= 0,65 m
7 m+0,65 m=7,65 m
16-7,65=8,35 m


7) Özgür’ün evinin okuluna uzaklığı 4500 metre, hayvanat bahçesine uzaklığı 3 kilometredir. Okula gidip eve dönen Özgür’ün evden de hayvanat bahçesine gittiğinde toplam kaç kilometre yol gitmiş olacağını bulunuz. Bulduğunuz mesafeyi metre, desimetre, milimetre cinsinden de ifade ediniz.
Cevap:
4500+4500+3000=12000
12000 metre= 120000 desimetre=1200000 cm


8) Aşağıdaki 10 santimetrelik cetvel üzerinde gösterilen ip ile aynı uzunlukta 20 ip parçasının elde edilebilmesi için yaklaşık kaç milimetrelik ipin kesilmesi gerektiğini bulunuz.
Cevap: 
8,5-1,5=7 cm=70 mm
70 x 20=1400 mm


9) Her bir basamağının yüksekliği 16 santimetre olan 25 basamaklı bir merdivenin toplam yüksekliğinin kaç metre olduğunu bulunuz. Bulduğunuz yüksekliği desimetre ve milimetre cinsinden de ifade ediniz.
Cevap:
16 cm x 25=400 cm olarak buluruz.
400 cm=40 dm olur.
400 cm=4000 mm olur.


5.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 264-265-266-269-270. Sayfa, Uzunluk ve Zaman Ölçme 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.