Cevap Yaz
26 Mayıs 2022, 9:47 - Betül Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 287-288. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5.Sınıf Matematik Ders Kitabı 287-288. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Ünite Değerlendirme konularının da bulunduğu 5. sınıf matematik ders kitabı sayfa 287-288 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

 

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 287-288. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 287-288.Sayfa Cevapları Ünite Değerlendirme

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 287 Ders Kitabı Cevapları

1) Aşağıdakilerden hangisi bir araştırma sorusudur?
Cevap: D) Türkiye’nin başkentinde önümüzdeki yıl yetiştirilmesi planlanan tarım ürünleri nelerdir? 


2) Yandaki tabloda bir öğretmenin bir sınıfta uyguladığı 10 soruluk sınavın değerlendirilmesi yer almaktadır. Buna göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D) En az sayıda öğrencinin doğru cevapladığı soru 8. sorudur.


3) 100 kilometrede bir mola veren bir otobüs şoförü 5. molasına 375 m kala durmak zorunda kalmıştır. Buna göre aldığı yol kaç metredir?
Cevap: B) 499 625


4) Bir okulda her 40 dakikalık dersin sonunda 10 dakika teneffüs yapılmaktadır. Bu okulda ilk ders saat 7.50’de başladığına göre öğrenciler 6. dersten çıktığında saat kaçı gösterir?
Cevap: B) 12.40

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 288 Ders Kitabı Cevapları

5) Ali Bey, havalimanından saat 14.00’te kalkacak uçağa yetişecektir. Yolcuların uçağın kalkış saatinden 1 saat önce havalimanında olması gerekmektedir. Evi havalimanına 1 saat 45 dakikalık mesafede olan Ali Bey, en geç saat kaçta evden çıkmalıdır?
Cevap: C) 11.15 


6) Yandaki kareli kâğıtta verilen grafik bir okulun 5. sınıf öğrencilerine “En sevdiğiniz meyve hangisidir?” sorusuna verilen cevapları göstermektedir. En fazla ve en az verilen cevapların sayıları arasında 36 fark olduğuna göre bu sor kaç öğrenciye sorulmuştur?
Cevap: 152 öğrenciye sorulmuştur.
36/9=4
38 x 4=152
Çilek= 6 x 4=24
Muz: 8 x 4=32
Kivi: 6 x 4=24
Kiraz: 12 x 4=48
Elma: 9 x 4=36


7) Yanda verilen kare şeklindeki bahçe üçgen, yamuk ve dikdörtgen biçiminde üç bölüme ayrılmıştır. Bu bahçenin iç bölümleri iki sıra, çevresi üç sıra telle çevrilecektir. Bu iş için kaç metre tel kullanılır?
Cevap:
150 x 4=600
280 x 2=560
600 x 3=1800
1800+560=2360


8) Kenar uzunluğu 15 cm olan bir kare ile aynı çevre uzunluğuna sahip olan eşkenar üçgenin bir kenar uzunluğu kaç santimetredir?
Cevap:
  15 x 4=60
60 / 3=20 santimetredir.


5.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 287-288. Sayfa, Ünite Değerlendirme Çalışmaları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.