Cevap Yaz
13 Mayıs 2022, 9:55 - Betül Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 314-315. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5.Sınıf Matematik Ders Kitabı 314-315. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu 5. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Ünite Değerlendirme konularının da bulunduğu 5. sınıf matematik ders kitabı sayfa 314-315 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

 

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 314-315. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 314-315. Sayfa Cevapları Ünite Değerlendirme

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 314 Ders Kitabı Cevapları

1) Bir arsa, şekildeki gibi eş karesel bölgelere ayrılarak ortadaki karesel bölgenin tamamına havuz yapılıyor. Havuzun çevre uzunluğu 32 metre olduğuna göre, arsanın havuz yapılmadan önceki alanı kaç metrekaredir?
Cevap: B) 576


2) Yanda bir odanın zemininde kitaplık ve halının kapladığı yer verilmiştir. Kitaplık için verilen uzunluklara göre aşağıdakilerden hangisi halının alanının metrekare cinsinden en yakın tahminidir?
Cevap: D) 3


3) Yandaki dikdörtgenin içindeki karenin alanı 5 cm2 olduğuna göre dikdörtgenin tahmini alanı kaç cm2 dir?
Cevap: 12 x 5=60


4) Dikdörtgen şeklindeki bir banyonun zeminine şekildeki gibi yan yana enine 8 adet, boyuna 12 adet kare şeklinde fayans döşenebilmektedir. Bu fayansların bir kenar uzunluğu 25 cm olduğuna göre banyonun taban alanı en az kaç metrekaredir?
Cevap: B) 6

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 315 Ders Kitabı Cevapları

5) Aşağıdakilerden hangisi açık hâli verilen kare prizmanın kapalı hâli olamaz?
Cevap: A)

6)
I) 6 yüzü vardır.
II) Tüm ayrıtları bir noktada kesişir.
III) Tabanları kare, yanal yüzleri dikdörtgendir.
IV) 12 ayrıtı vardır.

Yukarıda verilen ifadelerden hangisi ya da hangileri dikdörtgeler prizmasının özelliklerindendir?
Cevap: D) I ve IV

7.Verilen prizmaların yüzey alanlarının doğru sıralaması aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A) II < III < I

8) Ayrıtlarının uzunlukları 3 cm, 6 cm ve 10 cm olan dikdörtgenler prizmasıyla aynı yüzey alanına sahip küpün bir ayrıtının uzunluğu kaç santimetredir?
Cevap: 6

9) Alanı 30 cm2 ve kenar uzunlukları santimetre cinsinden doğal sayı olan dikdörtgenin çevre uzunluğu en az kaç santimetredir?
Cevap: 22


5.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 314-315. Sayfa, Ünite Değerlendirme 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.