Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
1 Aralık 2020, 21:32
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 206

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 84-85. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 5. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 84-85. sayfa cevapları Ünite Değerlendirme

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 84 Ders Kitabı Cevapları

1) “Dört yüz yedi milyon dokuz yüz seksen beş bin üç” sayısının milyonlar basamağı ile yüzler basamağındaki rakam yer değiştirildiğinde oluşan sayı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) 400 985 703


2) Levha sayılarına göre kullanılacak boya miktarlarını gösteren tablonun bir kısmı yanda verilmiştir. Tabloya göre, 48 tane levha boyamak için bir boyacı kaç kilogram boya kullanır?
Cevap: C) 12
48 ÷ 4 = 12


3) Yanda verilen toplama işleminin sonucunun onlar basamağı bilinmediğine göre üçgen aşağıdakilerden hangisi olamaz?
Cevap: B) 5
114 + 114 + 114 = 342
121 + 121 + 121 = 363


111 + 111 + 111 = 333

4) Peçete koleksiyonuna 1. hafta 5 peçete ile başlayan Burcu sonraki her hafta koleksiyonuna 4 peçete ilave etmiştir. 5. haftanın sonunda Burcu’nun peçete koleksiyonunda kaç peçete olur?
Cevap: B) 21
1. hafta 5
2. hafta 4
3. hafta 4
4. hafta 4
5. hafta 4
5 + 4 + 4 + 4 + 4 = 21

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 85 Ders Kitabı Cevapları

5) Aşağıdakilerden hangisinin sonucu 27 x 8 işleminin sonucuna en yakındır?
Cevap: D) 21 x 10
27 x 8 = 216
40 x 5 = 200
23 x 9 = 207
52 x 4 = 208
21 x 10 = 210


6) Kütlesi 80 kg olan bir kişi en çok 640 kg yük taşıyabilen bir asansöre her birinin kütlesi 50 kg olan kolilerden en çok kaç tanesi ile birlikte binebilir?
Cevap: C) 11
640 – 80 = 560
560 ÷ 50 = 11,2

7) Bir çiftlikte 7 kümes, her kümeste 7 tavuk ve her tavuğun 7 civcivi vardır. Buna göre bu çiftlikteki civciv sayısını gösteren ifade hangisidir?
Cevap: D) 7 x 7 x 7

8) Bir kasada 35 elma vardır. Bir çuvalda ise kasadakinden 124 fazla elma vardır. Buna göre 833 çuvaldaki toplam elma sayısı aşağıdaki işlemlerden hangisi ile bulunabilir?
Cevap: C) 833 x (35 + 124) 


9) 783 kilogram pirincin tamamı paketler tam dolacak şekilde 8 kilogramlık, 4 kilogramlık ve 3 kilogramlık paketlere paylaştırılacaktır. Buna göre en az kaç tane pakete ihtiyaç vardır?
Cevap: 99
97 x 8 = 776
783 – 776 = 7
1 tane 4 kg
1 tane 3 kg
97 + 1 + 1 = 99


10) Sinan 10 tane lamba, 25 tane masa ve 100 tane sandalye alacaktır. Yanda verilen mağazalardan fiyat alan Sinan, alışverişini en uygun kaç liraya yapar?
Cevap: 9000 TL
1. mağaza

10 x 50 = 500 TL
25 x 100 = 2500 TL
100 x 60 = 6000 TL
500 + 2500 + 6000 = 9000 TL


2. mağaza

10 x 45 = 450 TL
25 x 75 = 1875 TL
100 x 90 = 9000 TL
450 + 1875 + 9000 = 11,325 TL


11)Tek seferde 80 adet tuğla taşıyabilen bir inşaat asansörü, 5025 adet tuğlayı taşımak için en az kaç sefer yapmalıdır?
Cevap: 63
5025 ÷ 80 = 62,…
62 x 80 = 4960
5025 – 4960 = 60
62 + 1 = 63

 


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 79-80-81-82-83. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.