Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
18 Ekim 2021, 10:57
Betül Betül
Yönetici
Konu Sayısı: 62

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 113-114-115-116-117. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 113-114-115-116-117. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 113-114-115-116 ve 117’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 113-114-115-116-117. Sayfa Cevapları MEB Yayınları konusunda Kendimi Değerlendiriyorum kısmını paylaştık.

5. Sınıf MEB Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 113-114-115-116-117. Sayfa Cevapları Kendimi Değerlendiriyorum

5. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Sayfa 114 Ders Kitabı Cevapları

KENDİMİ DEĞERLENDİRİYORUM

A. Aşağıdaki cümlelerin başına cümlede verilen ifadeler doğruysa “D”, yanlışsa “Y” yazınız. Yanlış olan cümlelerin doğrularını altlarına yazınız.

(D) 1. Genel Ağ sitelerindeki bilgiler farklı kaynaklardaki bilgilerle karşılaştırılmalıdır.

(D ) 2. Kişisel bilgilerimizi tanımadığımız kişilerle paylaşmamalıyız.

(Y) 3. “com” ve “org” uzantılı Genel Ağ sitelerinden en güvenilir bilgilere ulaşılır.

(Y) 4. Genel Ağ’dan indirilen dosyalar her zaman güvenlidir.

(D) 5. Sanal ortamda iletişimin artması yüz yüze iletişimin azalmasına neden oldu.

(Y) 6. Bilim insanları kendi çıkarlarını ön planda tutan insanlardır.

(D) 7. Bilim insanlarının ortak özelliklerinden biri de başarısız olmaktan korkmamalarıdır.

(D) 8. Araştırmalarımızda Genel Ağ sitelerinin ismini ve erişim tarihini belirtmeliyiz

B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere ilgili kelimeleri yazınız.

1. Güvenilir bilgi veren Genel Ağ sitelerinin başında ……resmi……………. siteler gelir.

2. …Kimlik hırsızlığı……………. kişisel bilgilerimizin kötü niyetli kişilerin eline geçmesidir.

3. İnternetten indirilen dosyalarda ………virüs……………. tehlikesi olabilir.

4. Alışveriş sitelerinin güvenli olup olmadığının bir göstergesi de adres çubuğunda ……htpss…..….. yazmasıdır.

5. ……Teknoloji……..….. alanındaki gelişmeler ile iletişim, ulaşım, ev işleri gibi pek çok alanda yaşamımız kolaylaştı.

6. Bilim insanları ve mucitler çalışmalarında ……deney ve gözlem……..… yaparak sorularına cevap ararlar.

7. Bilim insanları ve mucitleri araştırmaya yönelten özellikleri …meraklı……………… olmalarıdır.

8. Araştırmalarımızda …kaynakça………..……. yazmak çalışmamızın güvenilir olduğunu gösterir.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Sayfa 115 Ders Kitabı Cevapları

C. Aşağıdaki ifadelerden hangileri mucitlerin ve bilim insanlarının ortak özellikleridir? İşaretleyiniz.

(X) Çalışkan (X) Sorgulayıcı ( ) Kararsız (X) Gözlemci

( ) Sabırsız ( ) Çıkarcı (x ) Araştırmacı (X) Meraklı


D. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Yukarıdakilerden hangileri doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmak için dikkat edilmesi gerekenlerden biri değildir?
Cevap: A) Yalnız I

2. Genel Ağ’da karşılaşabileceğimiz tehditlerden biri de bilgisayarımıza zarar verebilecek olan virüslerdir. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarımıza bu virüslerin bulaşmasının başlıca sebebidir?
Cevap: D) Kaynağı belirsiz çok sayıda dosya indirmek

3. Aşağıdakilerden hangisi bilim insanlarının ortak özelliklerinden biri olamaz?
Cevap: A) Tek bir alanda çalışma yapmaları

4. Ali ve arkadaşları ödevleri için araştırma yapmak üzere bir araya geldiler. Ödevlerini hazırlarken aşağıdakilerden hangisini yapmamalıdırlar?
Cevap: B) Genel Ağ’da buldukları her bilgiyi kullanmak


E. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Teknolojik ürünlerin yaygınlaşması aile ve çevremizle ilişkilerimizde ne gibi değişikliklere neden olmaktadır?
Cevap: Teknolojik ürünlerin yaygınlaşması aile ve çevremizde birbirimizle olan bağlarımızı kopartır.

2. Mucit ve bilim insanlarının ortak özelliklerine örnek veriniz.
Cevap: Meraklılardır, araştırmacılardır, deney ve gözlem yaparlar.

3. Genel Ağ’da ulaşılan bilgiler neden kitap, ansiklopedi gibi kaynaklardaki bilgilerle karşılaştırılmalıdır?
Cevap: Doğru bilgiye ulaşabilmek için.

4.Genel Ağ’ı kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?
Cevap: Genel ağı kullanırken httpl adresi olup olmadığına güvenilir bir site olup olmadığına, hakkındaki şikayetlere dikkat etmeliyiz.

5. Genel Ağ’ı güvenli şekilde kullanmak neden önemlidir?
Cevap: Bilgilerimize başkaları ulaşabileceği için.

6. “Bilimsel düşünce” ifadesini açıklayınız.
Cevap: Bir konuya bilim gözüyle bakabilmek araştırmak, gözlem yapabilmektir.

7. Ödev ve araştırmalarımızda kaynak göstermenin amacı nedir?
Cevap: Güvenilir olduğunu kanıtlamak.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 113-114-115-116-117. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022

4.7/5 - (3 votes)
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.