Cevap Yaz
19 Mayıs 2022, 11:54 - Beyza Sultan Yazdı

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 145-146-147. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5.Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 145-146-147. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Kendimi Değerlendiriyorum başlıklı ünite sonu değerlendirme çalışmalarının bulunduğu 5. sınıf sosyal bilgiler ders kitabı sayfa 145-146-147 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 145-146-147. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5.Sınıf MEB Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı  145-146-147. Sayfa Cevapları KENDİMİ DEĞERLENDİRİYORUM

5. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Sayfa 146 Ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıdaki cümlelerin başına cümlede verilen ifadeler doğruysa “D”, yanlışsa “Y” yazınız. Yanlış olan cümlelerin doğrularını altlarına yazınız.
(D) 1. Dağlık bölgeler için en uygun ekonomik faaliyet hayvancılıktır.

(Y)
2. Bir ürünün tüketicilere ulaştırılmasının sağlandığı aşama üretimdir.
Cevap: Bir ürünün tüketicilere ulaştırılmasının sağlandığı aşamaya ulaşım ulaştırma veya lojistik denir.

(D) 3.
(D) 4.
(D) 5.
(D) 6.
(Y) 7.
Doğrusu: Tüketici haklarından faydalanabilmek için fatura veya fişe ihtiyacımız vardır.

(D) 8.
(Y) 9. Toplumsal ihtiyaçlar zaman içerisinde değişiklik göstermez.
Doğrusu: Toplumsal ihtiyaçlar zaman içerisinde değişiklik gösterir.


5. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Sayfa 147 Ders Kitabı Cevapları

B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere ilgili kelimeleri yazınız.
1.  TARIM
2.  ORMANCILIK
3.  MADENCİLİK
4. HAYVANCILIK
5. SANAYİ
6. TURİZM


C. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. “Bütün gün yer altında kazı çalışmaları yapıyorlar. Tüm bu çabalar kömür çıkarmak için. Çıkarılan kömür başka illere satılıyor. Babam da bu ekonomik faaliyet alanında işçi olarak çalışıyor. Kömür işletmesine yakın bir yerde de tarihî eserler bulunuyor. Ablam da tur rehberi olarak çalışıyor.”
Paragrafta söz edilen mesleklere ait ekonomik faaliyetler hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
Cevap: C) Madencilik, ticaret, turizm


2. Bir bölgede yoğun olarak bulunan meslek dallarına bakarak aşağıdakilerden hangisi kesinlikle söylenebilir?
Cevap: B) Bölgede yapılan ekonomik faaliyetler


3. Tüketici Hakları Kanunu’na göre satın aldığımız ürün arızalı, kullanım tarihi geçmiş veya sorunlu çıkarsa bilinçli bir tüketici olarak aşağıdakilerden hangisini yapmak doğru olmaz?
Cevap: D) Yenisini satın almak


4. Bir pantolon satın aldığımızda aşağıdakilerden hangisi bu pantolonun üretim aşamasında yer almaz?
Cevap: D) Pelin: ‘’Satış mağazasında çalışıyorum.’’


5. Aşağıdaki ham maddesi ve ürünü verilen eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C) Ayçiçeği-tereyağı


6. İş adamı Yasin Demirci 27335 nüfusu olan Denizli’nin Buldan ilçesine büyük bir tekstil fabrikası kurmak istiyor.
Bu fabrika kurulduğunda aşağıdaki gelişmelerden hangisinin olması beklenmez?
Cevap: C) İşsizlik artar


D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Toplumun ihtiyaç ve isteklerini göz önüne alarak bu konuda bir şeyler yapmak neden önemlidir? Örnek vererek açıklayınız.
Cevap: Toplumun ihtiyaç ve istekleri göz önüne alarak , ihtiyaç dahilinde arz- talep durumu göz önünde bulundurularak bir takım değişiklikler veya arttırımlar yapılabilir.


2. Tüketici hakları ile ilgili sorun yaşadığımızda hangi kurumlara başvurabiliriz ?
Cevap:

Tarım Bakanlığı
Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri
Sanayi ve Ticaret İl Müdürlükleri
T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı


5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları 145-146-147. Sayfa, Kendimi Değerlendiriyorum konusu 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.