Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
3 Ekim 2021, 20:38
Binnur Binnur
Yönetici
Konu Sayısı: 79

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 90-91. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 90-91. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 5. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayaf 90 ve 91’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 90-91. Sayfa Cevapları MEB Yayınları konusunda Kendimi Değerlendiriyorum konusunu işledik.

5. Sınıf MEB Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 90-91. Sayfa Cevapları KENDİMİ DEĞERLENDİRİYORUM

5. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Sayfa 90 Ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıdaki cümlelerin başına cümlede verilen ifadeler doğruysa “D”, yanlışsa “Y” yazınız. Yanlış olan cümlelerin doğrularını altlarına yazınız.

( Y ) 1. Maki, karasal iklimin bitki örtüsüdür.
Cevap: Akdeniz ikliminin bitki örtüsüdür.

( D ) 2. Çayın yetişmesi için uygun iklim koşulları sadece Doğu Karadeniz kıyılarında vardır.
( Y ) 3. Fiziki haritada akarsu ve göller yeşil renkle gösterilir.
Cevap: Mavi renkle gösterilir.

( Y ) 4. Doğal afetlerin oluşumunda o yerin coğrafi özelliklerinin etkisi yoktur.
Cevap: Etkisi vardır.

( D ) 5. Karadeniz ikliminin etkili olduğu yerlerde her mevsim yağış görülür.


B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere ilgili kelimeleri yazınız.
1. Dağ… çevresine göre daha yüksek olan ve tabandan zirveye kadar yamaçları eğimli olan yeryüzü şeklidir.

2. …Ova… .akarsular tarafından derin yarılmamış, çevresine göre alçakta olan geniş düzlüklerdir.

3. Karalardaki çukurlukta birikmiş durgun sulara göl… denir.

4. Akarsular tarafından derin yarılmış, çevresine göre yüksekte olan geniş düzlüklere lato… denir.

5. Yağmur veya kar sularıyla beslenen, belli bir yatak boyunca sürekli veya zaman zaman akan sulara akarsu…. denir.

6. …Vadi… akarsuların yatağını (yani aktığı yeri) aşındırarak oluşturduğu yeryüzü şeklidir.

7. Hava olaylarının bir yerde uzun yıllar boyunca gösterdiği ortalama duruma iklim… denir

5. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Sayfa 91 Ders Kitabı Cevapları

C. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Aşağıdaki bilgilerden hangisine fiziki haritalardan ulaşamayız?
Cevap: C

2. Bir şehrin göç almasında ve nüfusunun artmasında aşağıdakilerden hangisi etkili değildir?
Cevap: B

3. Haritada numaralanmış alanlarla buralarda görülen afetler, aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak eşleştirilmiştir?
Cevap: B

4. Aşağıdaki özelliklerden hangisinde iklimin etkisinden söz edilemez?
Cevap: D

5. Verilenlerden hangileri insanların ihtiyaçlarını karşılamak için doğal ortamda yaptıkları değişikliğe örnek gösterilebilir?
Cevap: C

6. Bitki örtüsünün az, eğimin fazla olduğu yamaçlarda aşırı kar yağışı aşağıdaki doğal afetlerden hangisine neden olabilir?
Cevap: A

7. Türkiye’deki yer şekilleri düşünüldüğünde aşağıdakilerden hangisinin fiziki haritada kahverengi ile gösterilebileceği söylenebilir?
Cevap: B


D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Ülkemizde kaç tip iklim etkilidir ve özellikleri nelerdir?
Cevap:

Karadeniz iklimi: Her mevsim yağışlıdır.

Akdeniz İklimi: Yazları sıcak ve kuraktır. Kışları ılık ve yağışlıdır.

Karasal iklim: Yazları sıcak ve kuraktır. Kışları soğuk ve karlıdır.


2. Yaşadığınız yerde iklimin neleri etkilediğini birer örnek vererek açıklayınız.
Cevap: Akdeniz iklimi. Yazları kuraktır. kışın ılık ve yağışlıdır. 


3. Fiziki haritalarda renkler neyi ifade eder?
Cevap: Deniz seviyesinden yüksekliği ve alçaklığı


4. Çevre sorunlarının oluşumunda insanın etkisine örnekler veriniz.
Cevap: Çöp atmak, fabrika dumanları, cam ve plastik atıkları..

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 90-91. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022

Oyla post
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.