Cevap Yaz
23 Eylül 2022, 14:33 - Sena Yazdı

1. Tema Sonu Değerlendirme Cevapları (6. Sınıf Türkçe MEB)

1. Tema Sonu Değerlendirme Cevapları (6. Sınıf Türkçe MEB) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 40-41 Cevapları konusunu paylaştık. Bu sayfalar içerisinde yer alan etkinlik, soru ve çalışmalar hakkında eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

1. Tema Sonu Değerlendirme Cevapları (6. Sınıf Türkçe MEB)

1. Tema Sonu Değerlendirme Cevapları ve Çalışmaları 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 40-41 Cevapları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 40 Cevapları MEB Yayınları

1-6. soruları metne göre cevaplayınız.

1. Metnin içeriğine uygun bir başlık yazınız.
Cevap: Kitapların Uyumu


2. Bu metne göre, okunan kitaplar arasında nasıl bir bağlantı kurulmaktadır? Açıklayınız.
Cevap: Kitaplar birbirlerini tamamlarlar. Kitaplar birbirlerinden izler taşırlar.


3. İnsanın okuduğu kitaplar arasında kurduğu bağlantı hayatını nasıl etkiler? Açıklayınız.
Cevap: İnsanın okuduğu kitaplar arasında kurduğu bağlantı uykudan eder, merak ettirir, okutmak ister ve uyutmaz.


4. Metinde geçen “Okudukların yerinden yurdundan eder seni âdeta, kalkıp oturursun.” ifadesinden anladıklarınızı yazınız.
Cevap: Bu ifadeden okuduklarımızın ağırlığının bizi etkilediğini, düşüncelere boğduğunu anlıyorum.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 41 Cevapları MEB Yayınları

5. Metnin ana fikrini yazınız.
Cevap: Bazı kitapların derin etkisi olduğu.


6. Aşağıdaki cümleleri okuyunuz. Metne göre doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
Cevap:

(Y) Yazar, kitap okuma alışkanlığını kendi çabasıyla kazanmıştır.
(D) Öğretmen, öğrencilerin kitapları ödünç almalarına izin vermektedir.
(D) Öğretmen, sınıfa her gün kitap getirmektedir.
(D) Kitaplar, yazara düşünmeyi öğretmiştir.
(D) Hayatımıza kitapları sokmadan kitaplarla dost olamayız.


7. Yukarıdaki numaralandırılmış cümlelerle bir paragraf oluşturulduğunda doğru sıralama aşağıdakilerden hangisi olur?
Cevap: D) III – IV – I – V – II 


8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde tanım yapılmıştır?
Cevap: B) Kitap, herhangi bir konuda yazılmış eserdir. 


9. Aşağıdakilerin hangisinde birden fazla varlığı karşılayan bir sözcük kullanılmıştır?
Cevap: D) Merhametli insanlara ihtiyacımız var. 


10. Yukarıdaki dörtlükte aşağıdakilerden hangisi konuşturulmuştur?
Cevap: C) Gönül 


11. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, cümlenin yanında verilen örtülü anlam çıkarılamaz?
Cevap: B) Okulumuzun basketbol takımı bu yıl şampiyon oldu. (Basketbol takımımız geçen yıl şampiyon oldu.) 


12. Aşağıdakilerden hangisi bir paragrafın giriş cümlesi olabilir?
Cevap: A) Çok değil, yirmi yıl önce daha sıkı dostluklarımız vardı. 

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.