Cevap Yaz
24 Kasım 2022, 3:15 - Sena Yazdı

5. Tema Sonu Değerlendirme Soruları Cevapları (6. Sınıf Türkçe MEB)

5. Tema Sonu Değerlendirme Soruları Cevapları (6. Sınıf Türkçe MEB) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 5. Tema Sonu Değerlendirme Soruları konusuna ait testlerin ve çalışmaların bulunduğu 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 168-169 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Tema Sonu Değerlendirme Soruları Cevapları (6. Sınıf Türkçe MEB)

5. Tema Sonu Değerlendirme Soruları Cevapları ve Çalışmaları 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 168-169 Cevapları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 168 Cevapları MEB Yayınları

1, 2, 3, 4, 5 ve 6. soruları metne göre cevaplayınız.

1. Bu metinde yazar, Tuz Gölü’yle ilgili hangi karşılaştırmayı yapmaktadır Açıklayınız.
Cevap: Yazar metinde Tuz gölü ile diğer göllerin tuz oranını karşılaştırmaktadır.


2. Bu metinde Tuz Gölü’nün değinilen özelliklerinden üç tanesini yazınız.
Cevap:

  • Tuz gölü Türkiye’nin en az yağışlı yerindedir.
  • Tuz gölü Türkiye’nin en büyük göl tuzu üretilen bölgesidir.
  • Tuz gölünün tabanında 1-30 santimetre kalınlığında tuz tabakası vardır.

3. Tuz Gölü’ne bırakılan kirli atıklar gölün dengesini nasıl bozuyor olabilir? Anlatınız.
Cevap: Tuz Gölü’ne bırakılan kirli atıklar tuz gölünde yaşayan canlılara zarar veriyor ve gölü kirletiyor olabilir.


4. Tuz Gölü’nün yok olması hangi tehlikeleri beraberinde getirecektir? Düşüncelerinizi açıklayınız.
Cevap: Tuz gölünün yok olması, tuz ihtiyacımızı karşılayamamaya neden olur.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 169 Cevapları MEB Yayınları

5. Tuz Gölü’nün karşı karşıya olduğu felaket dışında, günümüzde başka hangi çevre felaketleri yaşanmaktadır? Anlatınız.
Cevap: Fabrikaların ve iş yerlerinin bıraktığı zehirli gazların havayı kirletmesi ve denizlere, toprağa bıraktıkları zehirli atıklar doğaya zarar vermesi gibi felaketlerde yaşanmaktadır.


6. Tuz Gölü’nü kurtarmak amacıyla yetkililere bir mektup yazınız.
Cevap: 

Saygıdeğer Yetkililer,
Tuz gölü insanların gölü kirletmesi ile yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Tuz gölünü kurtarmaya yönelik önlem almanızı ve çalışmalar yapmanızı rica ederim.


7. Aşağıdaki cümlelerde varlıkların adlarının yerine kullanılan kelimeleri bularak altlarını çiziniz. Bu kelimeleri siz de birer cümle içinde kullanınız.
Cevap:

Ben yarınki etkinliğe gelmeyeceğim.
Herkes eksiksiz pikniğe gelsin.
Bunları size bin defa anlattım.


8. Aşağıdaki metinlerden hangisinin anlatıcısı diğerlerinden farklıdır?
Cevap: B

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.