Cevap Yaz
8 Eylül 2022, 1:11 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 205-206-207. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 205-206-207. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Ünite Değerlendirme konusunun da bulunduğu 6. sınıf fen bilimleri ders kitabı sayfa 205-206-207 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

 

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 205-206-207. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6.Sınıf MEB Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 205-206-207. Sayfa Cevapları Ünite Değerlendirme

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 205 Ders Kitabı

A. Aşağıdaki soruların cevabını ilgili alana yazınız.

1) Beyinciği hasar görmüş bir kuşun hareketlerinde nasıl değişiklikler olabilir? Açıklayınız.
Cevap: Uçamaz, hareket etmesi zorlaşır.

2) Ergenlik döneminde hangi bez yeterince çalışmazsa kişinin boyu kısa kalabilir?
Cevap: Hipofiz bezi

3) Duyu organlarının tedavisinde yararlanılan teknolojik gelişmeler nelerdir?
Cevap: Lens, gözlük, işitme cihazı, lazer gibi gelişmeler bulunmaktadır.

4) Kulağımızın yapısında bulunan östaki borusunun görevi nedir?
Cevap: Hava basıncını dengelemektir.

5) Organ bağışlamak için gerekli şartlar nelerdir?
Cevap: 18 yaşını doldurmuş ve akıl sağlığı yerinde olan kişiler organ bağışında bulunabilir.


B. Aşağıda verilen terimleri uygun açıklamalar ile eşleştiriniz.
Cevap:

(1) a. Refleks merkezidir.
(3) b. Vücudumuzun denge merkezidir.
(2) c. Limon görünce ağzın sulanmasıdır.
(5) d. Öğrenme, hafıza ve zeka merkezidir.
(4) e. Solunum sistemini düzenler


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 206 Ders Kitabı

C. Aşağıda verilen iç salgı bezlerinin salgıladıkları hormonları karşılarına yazınız.
Cevap: 

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 206 Ders Kitabı


D. Aşağıdaki ifadeler doğru ise (D) yanlış ise (Y) harfi yazınız. Yanlış olduğuna inandığınız ifadenin doğrusunu altındaki boşluğa yazınız 
Cevap:

(Y) Solunum, boşaltım, sindirim, dolaşım sistemlerinin çalışması; omurilik tarafından gerçekleştirilir.
⇒ Solunum, boşaltım, sindirim, dolaşım sistemlerinin çalışması omurilik soğanı tarafından gerçekleştirilir

(D) Kan şekerimiz yükseldiğinde kan şekerini düşüren hormon insülin hormonudur.

(Y) Üst derimiz ölü hücrelerden oluşur. Yapısında sinirler ve kan damarları bulunur.
⇒ Yapısında sinirler ve kan damarları bulunmaz.

(D) Böbrek yetmezliği olan hastalarda böbreklerin yapması gereken süzme görevini diyaliz makineleri yapar.

(Y) Yarım daire kanalları beyin ile birlikte vücut dengesini sağlar.
⇒ Yarım daire kanalları beyincik ile birlikte vücut dengesini sağlar.

(D) Hastaların en uygun yöntemlerle en uygun şekilde sağlık kuruluşuna sevk edilmesi için 112 aranmalıdır.

(Y) İyot yetersizliğinde hipofiz bezi fazla çalışarak devliğe sebep olur.
⇒ İyot yetersizliğinde tiroit bezi fazla çalışır.


E. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere doğru sözcüğü/sözcükleri yazınız.
Cevap:

1) Dişi ve erkeğe ait özelliklerin oluşmasını __eşeysel hormonlar__ sağlar.

2) Deri hastalıklarının teşhisinde __dermatoskop__ denilen araç kullanılır.

3) Hipermetrop göz kusuru __ince__ kenarlı mercek ile düzeltilir.

4) __Çekiç__, __örs__ ve __üzengi__ vücudumuzun en küçük kemikleri olup orta kulak bölümünde bulunur.

5) __Kan damarları__, __iris__ ve __göz bebeği__ damar tabakada bulunur.

6) __Östaki borusu__ vücut içindeki ve dışındaki basıncı dengeleyip kulak zarını korur.

7) Yemeklerden sonra salgılanan __insülin__ hormonu kan şekerini normal seviyeye düşürür.

8) Hormonlar __kan__ yoluyla vücutta taşınır.

9) Organ bağışı yapabilmek için __on sekiz__ yaşını doldurmuş olmak gerekir.

10) Göz sağlığı için __A__ vitamini içeren besinler tüketilmelidir.


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 207 Ders Kitabı

F. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız

1) Duyu organlarının sağlığına dikkat eden kişi aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?
Cevap: C) Kulaklarını sert cisimlerle karıştırmamalı.

2) (…) Yukarıda özellikleri verilen hormonların salgılandığı bezler nelerdir? 
Cevap: B

3) (…) Buna göre yapılan eşleştirmelerden hangisi veya hangileri doğrudur?
Cevap: D) I ve II

4) Aşağıdakilerden hangisi alt deride bulunmaz?
Cevap: A) Deriye renk veren pigmentler

5) (…) Yapılan deney ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Cevap: C) Duyu organlarımızdan biri çalışmadığında diğer duyu organlarımızın işlevi artar.

6) (…) Fatma, yukarıdaki ifadelerin doğru (D) ya da yanlış (Y) olduğuna karar vererek ilgili kısma işaret koymuştur. Her doğru cevap 5 puan olduğuna göre Fatma kaç puan almıştır?
Cevap: B) 10 puan


6.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 205-206-207. Sayfa, Ünite Değerlendirme 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.