Forum Sınıf
12 Ocak 2022, 9:22 - Beyza Sultan Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 152-153-154-155-156-157-158-159. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 152-153-154-155-156-157-158-159. Sayfa Cevapları Doğa ve Evren – Su Kirliliği


UYARIDİKKAT!!! UYARI!!
Eğer aşağıdaki resim ile elinizdeki Ders Kitabı kapakları uyuşmuyorsa yanlış kitaptasınız. Diğer 6. Sınıf Türkçe kitabına ulaşmak için tıklayın!

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 152-153-154-155-156-157-158-159. Sayfa Cevapları MEB Yayınları


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 154 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Yaşadığınız çevredeki su kaynakları ile ilgili arkadaşlarınıza bilgi veriniz.
Cevap: Yaşadığınız çevredeki su kaynakları göl, yeraltı suları gibi kaynaklar mevcut.

2. Sizce susuz bir yaşam nasıl olurdu? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Susuz bir yaşam olması imkansız. İnsanların en gerekli ihtiyacı sudur.


1. Etkinlik

A) Aşağıdaki kelimelerin anlamlarını TDK Türkçe Sözlükten bulunuz.

etken: Faktör
nitelik: Özellik
konut: Ev
erozyon: Doğal afet
kademe: Aşama, basamak
tanker: Madde taşıyan kamyon
varil: Üstü kapalı kap
filtre: Maddeleri süzen bir düzenek
sanayi:  Endüstri
endüstri: Maddeleri işleme biçimi


B) Anlamını öğrendiğiniz kelimelerden beşini kullanarak suyun hayatımızdaki önemi ile ilgili bir metin yazınız.
Cevap: Su insan hayatında çok önemli bir yere sahiptir. Su birden çok canlının yaşamını devam ettirmesine etkendir. İnsan sağlığı için su önemli bir yer tutar. Her insan günde iki litreye yakın su içmelidir. Bu sayede metabolizmamız hızlı çalışacaktır. Hayatımızda su olmazsa yaşam devam etmez.


C) Okuduğunuz metnin konusunu aşağıya yazınız.
Cevap: Su kirliliği


2. Etkinlik

Aşağıdaki soruları metinden hareketle cevaplayınız.

1. Su kirliliği nasıl oluşmaktadır? Metinden örnekler vererek açıklayınız.
Cevap: Su kirliliği biz insanlar yüzünden oluşmaktadır. Fabrikalardan sanayilerden çıkan maddelerin doğaya bırakılmasıyla su kirliliği oluşur.

2. Suların kirlenmesine karşı alınan önlemlerin amaç ve sonuçları nelerdir?
Cevap: Suların kirlenmesine karşı alınan önlemlerdeki amaç suların kirlilik oranının azalması sonuçları da amaçlar doğrultusundadır.

3. “Suların Kirlenme Nedenleri Nelerdir?” başlığı altında verilen maddelerden hareketle asıl kirleticilerin kim olduğunu bulabildiniz mi? Nedenleriyle açıklayınız.
Cevap: Suları insanlar kirletiyor. İnsanların sorumsuz davranması bunun nedeni.

4. Metinde verilen bilgilere göre kirli su kullanırsak neler olur?
Cevap: Birden çok hastalığa yakalanma ihtimalimiz artar.

5. “Su gibi aziz (kıymetli) ol!” sözü size neler çağrıştırıyor? Açıklayınız.
Cevap: Su herkes için kıymetlidir. Ve insan hayatında önemli bir yere sahiptir.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 155 Ders Kitabı Cevapları

3. Etkinlik

A) Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Bu üç görseli birbiriyle karşılaştırarak çevre temizliği konulu bir konuşma yapınız. Konuşmanızda beden dilinizi etkili şekilde kullanınız.
Cevap: İlk resimde her yer tertemiz, ikinci resimde insanları çok güzel bir şekilde eğleniyorlar ve üçüncü resimde her yeri pis bir şekilde bırakıyorlar. Bizler nasıl ki gittiğimiz yerleri temiz bulmak istiyorsak, gittiğimiz yerleri de o şekilde tertemiz bir şekilde bırakmalıyız. Bulduğumuz gibi bırakmazsak bir daha ki geldiğimizde bizlerde o şekilde bulamayız.


B) Görseldeki sloganla ilgili duygu ve düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Bir yerde Eğlenip anı biriktirdikten sonra orada çöplerimizi bırakmamız çok yanlış bir davranış.


C) Çevre temizliği ile ilgili bir slogan geliştirerek sloganınızı aşağıdaki bölüme yazınız.Sloganınızı sınıf panosunda sergileyiniz.
Cevap: Çevreni Sev Onu Temiz Tut !

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 157 Ders Kitabı Cevapları

B) İncelediğiniz broşürden hareketle “hava kirliliği” konulu bir broşür hazırlayarak broşürünüzü sınıf veya okul panosunda sergileyiniz.
Cevap:
6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 157 MEB Yayınları

5. Etkinlik

Çevre dostu ürünler satan bir fabrikanın sahibi olduğunuzu hayal ediniz. Ürünlerinizi tanıtacağınız bir reklam metni yazınız.
Cevap: Diğer fabrikalardan farklıyız. Farkımız doğa dostuyuz. Ürünler tam anlamıyla doğayla barışık zarar vermez. Atmosfere zararımız neredeyse hiç yok.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 158 Ders Kitabı Cevapları

6. Etkinlik

Aşağıdaki metinden hareketle, etkinlikte kullanılan metnin yazarı hakkındaki bilgileri tahmin etmeye çalışınız. Tahminlerinizi alttaki forma örnekteki gibi yazınız ve metne uygun bir başlık bulunuz.
Cevap:

Adı: Yağmur
Soyadı: Toprak
Doğum tarihi: 29 Mayıs 2007
Doğum Yeri: İstanbul
Annesinin Adı: Çiçek
Babasının Adı: Çınar
Ağabeyinin Adı: Uzay 
Şu Anda Yaşadığı Şehir: Ankara 
Metnin Başlığı: Kim olabilirim ?


7. Etkinlik

Aşağıdaki yazının bazı bölümleri, tamamlamanız için yarım bırakılmıştır. Bu yazının başlığını, yarım bırakılan cümlelerini ve devamını tahmin ederek anlam bütünlüğü oluşturacak şekilde tamamlayınız. Metninizi tamamlarken geçiş ve bağlantı ifadeleri kullanınız.
Cevap:

Doğa bizim her şeyimizdir. Doğayı korumazsak eğer bir gün dünyanın sonu gelebilir. Bu yüzden çevreyi kirletmemeli ve bu konuda çok dikkatli davranmalıyız. Doğal kaynaklarımız bizim malımız değildir. Dünyadaki her kaynağın tükenebileceğini bilmeli ve kaynaklarımızı doğru bir şekilde kullanmalıyız. Doğal kaynaklarımızı dikkatli kullanmak için Kendimiz de dahil herkesi bilinçlendirmeliyiz.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 159 Ders Kitabı Cevapları

8. Etkinlik

A) Aşağıdaki cümlelerde yer alan “su” kelimesinin geçtiği altı çizili deyimleri inceleyiniz. Aynı veya yakın anlama sahip olduğunu düşündüğünüz deyimleri örnekteki gibi eşleştiriniz. Daha sonra atasözleri ve deyimler sözlüğünden eşleştirmelerinizi kontrol ediniz.
Cevap:

Ağzının suyu akmak – Ağzı sulanmak
Su içinde kalmak – Su gibi terlemek
Arasından su sızmamak – İçtiği su ayrı gitmemek 


B) Yukarıdaki cümlelerde geçen altı çizili deyimlerin anlatıma olan katkısını açıklayınız.
Cevap: Deyimler cümlelerin anlamlarını pekiştirmektedir.


GELECEK DERSE HAZIRLIK
Yaşadığınız bölgedeki hava şartlarının günümüzdeki durumuyla geçmişteki durumu arasında bir fark olup olmadığı ile ilgili büyüklerinizden bilgi alınız.
Cevap: Mevsimlerin değişmesiyle havalar değişir. Ve her sene kış ayının bir önceki aya göre daha normal geçtiğini söylediler.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf
Forum Sınıf AramaDers ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 3. sınıf türkçe sayfa 11 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.



Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S
Forum Sınıf Copyright © 2018-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S